“Δεν θα κάνουμε πίσω επειδή οι άλλοι φαίνονται σκληροί”

Να εφαρμοστούν άμεσα τα μέτρα ανακούφισης ζητά ο Κώστας Λαπαβίτσας, Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στα Παραπολιτικά fm και είπε πως “δεν θα κάνουμε πίσω επειδή οι άλλοι φαίνονται σκληροί”.

Συνεχίζοντας είπε πως “η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιτελέσει μια μεγάλη αλλαγή” ενώ τόνισε πως τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης είχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα καθώς άλλαξε το κλίμα για την Ελλάδα που πλέον αντιμετωπίζεται διαφορετικά στις διαπραγματεύσεις

Χαρακτήρισε δύσκολη και σκληρή την διαπραγμάτευση ενώ είπε ότι στις θέσεις της κυβέρνησης παραμένουν η βαθιά διαγραφή χρέους, η άρση της λιτότητας ενώ τόνισε ότι θα γίνουν και μεταρρυθμίσεις.

Είπε ότι η Ελλάδα έχει όπλο να αντιμετωπίσει μια σύγκρουση με τους εταίρους ενώ σημείωσε πως το ότι οι άλλοι φαίνονται σκληροί δεν σημαίνει πως εμείς θα κάνουμε πίσω.

Τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τις τράπεζες και τη ρευστότητα τους μετά την απόφαση της ΕΚΤ την οποία χαρακτήρισε απειλή σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν σημαίνει πως η ελληνική πλευρά θα κάνει πίσω.

Υπογράμμισε  επίσης πως η διαγραφή του χρέους είναι ανταλλαγή ομολόγων. Διαφώνησε με όσους βγήκαν και είπαν ότι οι υπουργοί δεν έπρεπε να κάνουν ανακοινώσεις ενώ τόνισε ότι το βάρος θα πέσει στο υπουργείο Οικονομικών και σε όσους θα διαχειριστούν τα έσοδα και τα έξοδα.

Καταλήγοντας τόνισε επως ορισμένα πράγματα που έχουν να κάνουν με την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων –όπως κατώτατος μισθός, συντάξεις, επανασύνδεση ρεύματος- θα πρέπει να γίνουν άμεσα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα