“Δεν θα κατεβάσουμε τα παντελόνια για την τρόικα”

Στα Παραπολιτικά fm παραχώρησε συνέντευξη ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με την τρόικα.  «Με την τρόικα γίνεται μια διαπραγμάτευση και δεν θα κατεβάσουμε και τα παντελόνια για να έρθει η τρόικα», ήταν το μήνυμα που έστειλε  ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να πάρουμε πίσω τις 100 δόσεις. «Δεν γίνεται ακόμα κι αν επιμείνουν. Εμείς δεν κάνουμε τους τσάμπα μάγκες. Σήμερα είμαστε λίγο στο ξέφωτο και αν αρχίσουμε να παίρνουμε μέτρα που θα μας πάνε πίσω αυτό δεν γίνεται», είπε.

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα το μέτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο όπως είπε απέτυχε. «Ούτε εσόδα έφερε και ο κόσμος έμεινε στην παγωνιά ούτε τον στόχο τον δημοσιονομικό δεν πιάσαμε. Δεν καταλαβαίνω αυτό το πράγμα με την τρόικα. Δεν έχει παντα δίκιο, έχουν πέσει κι αυτοί έξω», είπε και πρόσθεσε αναφερόμενος στον Αδωνι Γεωργιάδη: «Είναι εικόνα αυτή να φαίνεται ότι η χώρα δεν είναι ενωμένη; Και δεν μιλαω μόνο για την κυβέρνηση αλλά και για την αντιπολίτευση».

“Το χρέος είναι βιώσιμο”

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε επίσης ότι το χρέος είναι βιώσιμο. «Το μειώσαμε μια φορά το χρέος και τώρα πρέπει να γίνει επιμήκυνση», είπε και θύμησε ότι ο Αντώνης Σαμαράς πριν υπογράψει για να μπει στην κυβέρνηση Παπαδήμου έλεγε άλλα και μετά είπε άλλα».

Στο ερώτημα αν η πίεση της τρόικας οδηγήσει την κυβέρνηση σε εκλογές είπε: «Δεν θα αποφασίσω εγώ τις εκλογές θέλω διαπραγμάτευση μεχρι τέλους. Για μένα δεν θα ήταν λύση τώρα εκλογές».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα