Δεν θα λειτουργήσει φέτος η 3η μονάδα της ΕΒΖ στις Σέρρες

Σε ανακοίνωση-γνωστοποίηση ότι φέτος δεν πρόκειται να λειτουργήσει η τρίτη εργοστασιακή μονάδα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στις Σέρρες όπως προέβλεπε ο αρχικός στόχος προχώρησε τη Δευτέρα (22/5) η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΒΖ εξετάστηκε η ως και σήμερα πορεία της τευτλοκαλλιέργειας και τα τεχνικοοικονομικά δεδομένα της φετινής καμπάνιας καθώς και η πορεία υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου της εταιρείας, σε συνδυασμό με τις αναμενόμενες εξελίξεις στη διεθνή και ευρωπαϊκή αγορά ζάχαρης.

Όπως εξηγούν από την ΕΒΖ, η μικρή αύξηση των καλλιεργούμενων στρεμμάτων παρά την συνεπή στάση της εταιρείας ως προς τις συμβατικές της δεσμεύσεις, την επέκταση των προγραμμάτων στήριξης της καλλιέργειας με την αύξηση των ενισχύσεων  και με την προμήθεια λιπασμάτων συνεπάγεται ότι και για την φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν τα εργοστάσια στο Πλατύ και στην Ορεστιάδα.

Με λίγα λόγια, δεν θα επιτευχθεί φέτος η λειτουργία και του τρίτου εργοστασίου της ΕΒΖ στις Σέρρες όπως ήταν ο αρχικός στόχος, παρά  το γεγονός η θέση της εταιρείας αναφορικά με την υλοποίηση του προγράμματος για την οικονομική ανάκαμψή της βελτιώνεται ουσιαστικά.

Η επερχόμενη απελευθέρωση της παραγωγής και η κατάργηση των ποσοστώσεων δημιουργεί ένα νέο τοπίο στην ευρωπαϊκή αγορά  και η τοποθέτηση της ΕΒΖ μέσα σε αυτό προϋποθέτει την στήριξη και ανάπτυξη της τευτλοκαλλιέργειας και την πλήρη αξιοποίηση του παραγωγικού δυναμικού με εισαγωγή οργανωτικών, παραγωγικών  και τεχνολογικών καινοτομιών και αξιοποίηση της παραδοσιακά  ισχυρής θέσης της εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή.

«Η ΕΒΖ μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμος κρίκος στην ευρύτερη προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας και ιδίως των τευτλοπαραγωγικών περιοχών της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης. Στάθηκε όρθια μέσα την οικονομική κρίση, αντιμετωπίζει τις παθογένειες και τα προβλήματα που κληρονόμησε και προχωρά σε συνεργασία με τους αγρότες  με σταθερά βήματα στην προσπάθεια ανάκαμψης και ανάπτυξης των παραγωγικών της δραστηριοτήτων» καταλήγει η εταιρική ανακοίνωση.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα