«Δεν θα υπάρξει λύση αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων»

Απαισιόδοξη είναι η Ντόρα Μπακογιάννη, αφού δεν “¨βλέπει” λύση στο Σκοπιανό, ενώ έστρεψε τα βέλη της στον Αλέξη Τσίπρα  κατηγορώντας τον για αλαζονική προσέγγιση στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων.

«Θα ήταν καλύτερα να είχε αποφύγει την αλαζονική προσέγγιση για μικροκομματικά οφέλη», δήλωσε η κα Μπακογιάννη στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Όταν ξεκινάς ένα θέμα μήπως και προκαλέσεις θέμα στην αντιπολίτευση είσαι από χέρι χαμένος»μ συνέχισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στο Νταβός ως αρχηγός κόμματος, έχοντας καταφέρει να έχει «απέναντί του το σύνολο της αντιπολίτευσης και να διχάσει σε απίστευτο βαθμό την κοινωνία».

Κατά την εκτίμηση της κας Μπακογιάννη, «δεν θα υπάρξει λύση αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων», σημειώνοντας ότι «ο Ζάεφ δεν έχει την πλειοψηφία να αλλάξει το Σύνταγμα».

«Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κυβέρνηση που θα αρκεστεί μόνο σε ένα όνομα χωρίς αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ», συμπλήρωσε η βουλευτής της Ν.Δ.

Ερωτηθείσα για τα επόμενα βήματα του Αλέξη Τσίπρα, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε: «Δεν νομίζω ότι μπορεί να καλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, γιατί εκεί θα φανεί ότι η κυβέρνησή του δεν έχει ενιαία γραμμή».

“Δεν είμαι οπαδός των συλλαλητηρίων”

Η κα Μπακογιάννη δήλωσε, ακόμα, ότι: «Δεν είμαι οπαδός των συλλαλητηρίων, από την άλλη στέκομαι στο αίσθημα του λαού. Είναι τεράστιο λάθος να πιστέψεις ότι οι διαδηλωτές είναι όλοι τους εθνικιστές και ακραίοι, αν και υπήρξαν και τέτοια στοιχεία».

Σύμφωνα με την ίδια, το μήνυμα από το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ήταν ότι «οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον Τσίπρα να διαπραγματευτεί ένα τόσο σοβαρό θέμα. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι μετά τα μνημόνια, τη διαπραγμάτευση κ.α. Θα είναι πολύ μεγάλο λάθος η κυβέρνηση να μην αναγνώσει το μήνυμα από το συλλαλητήριο».

“Εγκλημα όλος ο κόσμος να λέει τα Σκόπια “Μακεδονία” και εμείς να τους λέμε “φούφουτους”

«Εγώ δεν θα πάω στο συλλαλητήριο της Αθήνας», είπε ακόμα η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας και στον ΣΚΑΪ, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει λύση στο Σκοπιανό.

«Ο καθένας από τους βουλευτές της ΝΔ είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει… Εγώ δεν θα πάω, αλλά σέβομαι αυτούς που θα πάνε και δεν θα κουνάω το δάχτυλο», τόνισε.

Σύμφωνα με τη βουλευτή της ΝΔ, «είναι έγκλημα όλος ο κόσμος να λέει τα Σκόπια “Μακεδονία” και εμείς να τους λέμε “φούφουτους”», ενώ αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις του 2008 είπε ότι «η τότε κυβέρνηση και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα χαράξαμε κοινή εθνική γραμμή πάνω στην όποια πάτησε σήμερα ο κ. Τσίπρας».

«Το πληρώσαμε, και εγώ το πλήρωσα το Βουκουρέστι, αλλά θα το ξανάκανα, γιατί οι μεγάλες δυνάμεις δεν δέχονται να τους λες ξερό “όχι”, αλλά θα το ξανάκανα, και όλοι μας θα το ξανακάναμε», σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Όλα τα κόμματα και οι κοινοβουλευτικοί ηγέτες είπαν τότε ότι έχουμε κοινή εθνική γραμμή, υπενθύμισε η πρώην υπουργός Εξωτερικών. Ανέφερε επίσης ότι «σήμερα στη ΝΔ δεν υπάρχουν δύο γραμμές και η γραμμή του κ. Μητσοτάκη έχει γίνει αποδεκτή από όλους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα