“Δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα”

Κομβικό χαρακτήρισε το κλείσιμο της αξιολόγησης ο Γιώργος Σταθάκης που ξεκαθάρισε ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα.

Με δηλώσεις του στο περιθώριο των εργασιών της Παρευξείνιας Τράπεζας που πραγματοποιούνται στα Χανιά ο υπουργός Οικονομίας τόνισε:«Νομίζω ότι το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης το έχουμε τονίσει σε όλους τους τόνους, είναι ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο διότι κλείνει τα τρία μεγάλα θέματα που είναι ουσιαστικά η συμφωνία με τους εταίρους. Το θέμα της δημοσιονομικής προσαρμογής, το θέμα της σταθερότητας του τραπεζικού τομέα και το θέμα μιας ενότητας διαρθρωτικών αλλαγών που είχαν ενταχθεί στην πρώτη αξιολόγηση. ‘Αρα, η πρώτη αυτή ενότητα έκλεισε, αυτό δημιουργεί προφανώς μεγάλη οικονομική σταθερότητα.

Επιπρόσθετα, επιτυχία ήταν ότι μαζί με την πρώτη αξιολόγηση έγινε μια ισχυρή τοποθέτηση πάνω στο θέμα του χρέους. Υπό αυτές τις συνθήκες προσδοκούμε όλοι τη μεταστροφή της οικονομίας σε θετικό πρόσημο ανάκαμψης, εμείς το έχουμε προσδιορίσει ότι θέλουμε μια έξοδο από την κρίση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας με ισχυρούς κανόνες κοινωνικής δικαιοσύνης και γι’ αυτό μιλάμε για δίκαιη ανάπτυξη».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν αλλά εφεσιακα μέτρα δήλωσε: «Νομίζω ότι τα εφεσιακά μέτρα είναι αυτά τα οποία κλείνουν με την πρώτη αξιολόγηση. Δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα