“Δεν κατάλαβε τι υπέγραψε”

Ημέρα με την ημέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευρύνει τις επιθέσεις του κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Από το βήμα του «Φόρουμ για την Κοινωνική Ασφάλιση» στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ο κ. Μητσοτάκης είπε «Η κυβέρνηση κατάντησε την Ελλάδα ουραγό της Ευρώπης ενώ θα έπρεπε να έχει τον πρώτο λόγο. Η κυβέρνηση μαθαίνει τα νέα για το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου από το twitter. Αλήθεια έχει καταλάβει ο κ. Τσίπρας τι υπέγραψε στις Βρυξέλλες. Ο ανθρωπισμός και η αξιοπιστία του κ. Τσίπρα βουλιάζουν στις λάσπες της Ειδομένης».

Αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε νέα πυρά κατά της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας το σχέδιο Κατρούγκαλο για το Ασφαλιστικό έκτρωμα. «Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται το έκτρωμα Κατρούγκαλου.  Αντιμετωπίζει τους πολίτες ως κομματικούς πελάτες. Η κυβέρνηση ανοίγει πόλεμο με την παραγωγική Ελλάδα και ξεκινάει μία μάχη γενεών, μεταθέτοντας το πρόβλημα για αργότερα. Ο κ. Τσίπρας βάζει όλους εναντίον όλων».

«Εμείς με συνεχή και ανοιχτό διάλογο, δείχνουμε το δρόμο προς ένα δίκαιο, αποτελεσματικό και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, δείξαμε και στη σχετική συζήτηση στη Βουλή ότι είμαστε αντιπολίτευση με θέση και άποψη, με εναλλακτική πρόταση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, προχωρώντας και σε κριτική για λάθη και παραλείψεις των κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση Τσίπρα δημιούργησε τρύπα του 1,8 δισ., την οποία καλείται τώρα να κλείσει με μια πρόταση που μειώνει τους συντελεστές αναπλήρωσης και τις συντάξιμες αποδοχές και οδηγεί σε άμεσες και μεγάλες μειώσεις των κύριων συντάξεων.

‘Όπως υποστήριξε, το σχέδιο της κυβέρνησης αντιμετωπίζει τις κοινωνικές ομάδες ως εκλογικούς πελάτες, γεμάτο από κομματικές σκοπιμότητες και οδηγεί σε αντιπαράθεση γενεών, ανοίγει πόλεμο στην παραγωγική Ελλάδα, στρεβλώνει τα κίνητρα εργασίας, μετατρέπει το ασφαλιστικό σε προνοιακό και ετεροχρονίζει το πρόβλημα.

«Σε αυτό το κρίσιμο θέμα, η κυβέρνηση Τσίπρα κατάφερε να βάλει τους πάντες σε πόλεμο εναντίον όλων» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας: «δυστυχώς σήμερα ασφαλιστικό πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσα σε ένα συνεχιζόμενο υφεσιακό περιβάλλον, για το οποίο οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση Τσίπρα». Όπως πρόσθεσε, μάλιστα, «η παράταση της ύφεσης και η συνεχιζόμενη συρρίκνωση του ΑΕΠ είναι δημιούργημα αυτής της ιδεοληπτικής και ανίκανης κυβέρνησης».

Μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την άποψη, πως ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να διασφαλίζει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος, να είναι συμβατό με το συγκεκριμένο μακροοικονομικό περιβάλλον, να είναι δίκαιο έναντι όσων εκπλήρωσαν με συνέπεια τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, να προωθεί την ασφαλιστική συνείδηση, να διαχωρίζει την κοινωνική ασφάλιση από την πρόνοια και να συμβάλει στην ενδυνάμωση της αλληλεγγύης των γενεών.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως είναι απαραίτητο να σκεφτούν όλοι έξω απ’ το πλαίσιο των κομματικών συντεχνιών και των εκλογικών πελατειών και να μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας, ιδιαίτερα με τις επόμενες γενεές και τους αδικημένους του ασφαλιστικού συστήματος και κάλεσε όσους θέλουν και μπορούν να προσφέρουν θετικά σε αυτό τον προβληματισμό.

«Όσοι θέλουν να βάλουν το εθνικό πάνω από το συντεχνιακό, το συλλογικό πάνω από το εγώ, όσοι σκέφτονται έξω απ’ το πλαίσιο της παραδοσιακής κομματικής πελατειακής λογικής. Ελπίζω όλοι εσείς και πολλοί άλλοι. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν» είπε χαρακτηριστικά.

Για την προ ημερησίας

Ευπρόσδεκτη χαρακτήρισε η Ν.Δ. την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά, την οποία ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά άφησε αιχμές για αυτή την κίνηση του πρωθυπουργού.

«Ο κ. Τσίπρας αναζητά οδούς διαφυγής. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, θα προσέλθει στη συζήτηση αυτή απολογούμενος», σχολίασε η ΝΔ, μετά από κίνηση του πρωθυπουργού να στείλει επιστολή στον Νίκο Βούτση, ζητώντας να ορίσει ημερομηνία για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τις εξελίξεις στη Δικαιοσύνη.

«Η συζήτηση είναι ευπρόσδεκτη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά το αίτημα για διερεύνηση της υπόθεσης στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας», σημείωσε ακόμη η ΝΔ, αναφερόμενη στο αίτημά της για άμεση διερεύνηση της υπόθεσης Παπαγγελόπουλου.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα