Δεν καταδίκασε ο ΟΗΕ την προσάρτηση της Κριμαίας

O εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίτς, τόνισε πως ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών «παρακολουθεί με αυξανόμενη ανησυχία τις εξελίξεις, αρχικά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και στη συνέχεια τις ενέργειες που έγιναν για την προσάρτηση της Κριμαίας».

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν εξακολουθεί να πιστεύει ότι «όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει εργαστούν υπέρ μιας λύσης η οποία θα πρέπει να διέπεται από τις αρχές του [Καταστατικού] Χάρτη του ΟΗΕ, περιλαμβανομένου του σεβασμού της ενότητας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».

Ο Μπαν «ζητά έντονα από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να ξεκινήσουν εκ νέου έναν εποικοδομητικό διάλογο για την επίλυση αυτής της κρίσης», πρόσθεσε ο Ντουζαρίτς.

Για μια ακόμη φορά εκτίμησε «ότι δεν εναπόκειται στον γενικό γραμματέα να αναγνωρίσει ή όχι το αποτέλεσμα» του δημοψηφίσματος ης Κυριακής. «Τα προβλήματα για τα σύνορα αντιμετωπίζονται με διμερή τρόπο, μεταξύ των κρατών», επεσήμανε.

Μετά την ανακοίνωση του Πούτιν για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία «δεν πιστεύουμε ότι η πόρτα της διπλωματίας έχει πλέον κλείσει, υπάρχει πάντα χώρος για τη διπλωματία και τις διαβουλεύσεις», σημείωσε ο Ντουζαρίτς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα