“Δεν μειώνονται ούτε σεντ οι μισθοί στις Ενοπλες Δυνάμεις”

Ξεκάθαρος ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι μισθοί των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, λόγω της συμφωνίας που υπήρξε με τους δανειστές, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Βίτσας.

Σε τοποθέτηση του στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας,  υποστήριξε ότι «οι αμοιβές που απολαμβάνουν οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, που αυτή τη στιγμή είναι στις ένοπλες δυνάμεις, δεν μειώνονται ούτε κατά ένα σεντ»Το θέμα έθεσε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, κύρωσης μνημονίου συνεργασίας για τα εξοπλιστικά συστήματα μεταξύ Ελλάδας – Νορβηγίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, ζητώντας από τον κ. Βίτσα αποσαφηνίσεις σχετικά με την νέα ρύθμιση.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του κειμένου της συμφωνίας και η αναφορά σε νομοθεσία που θα ολοκληρώσει τον εξορθολογισμό των ειδικών μισθολογίων με βάση τη διαδικασία που χρησιμοποιήθηκε για το ενιαίο μισθολόγιο» – διατύπωση που παρέπεμπε σε «ψαλίδι» – ο κ. Βίτσας επανέλαβε πως «το μισθολογικό κόστος του ΥΕΘΑ δεν μειώνεται ούτε κατά ένα λεπτό».

Ωστόσο, υποστήριξε ότι δεν αποκλείεται να προκύψουν μικρές μειώσεις για όσους εισαχθούν φέτος στη Σχολή Ευελπίδων και ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους μετά από τέσσερα έτη, ενώ ισχυρίστηκε ότι θα υπάρξουν και αυξήσεις εννοώντας για τα ανώτερα στελέχη.

“Τα μέτρα θα βγάλουν τη χώρα από τη μνημονιακή περίοδο”

Παράλληλα, σχολιάζοντας την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική της, ο κ. Βίτσας αντέτεινε ότι, ο πόνος της είναι «γιατί άνοιξε και είναι ορατό πλέον, ότι τα μέτρα θα βγάλουν τη χώρα από τη μνημονιακή περίοδο, και θα τελειώσει ο μνημονιακός δρόμος»

. «Πέρσι τέτοιο καιρό, η Αντιπολίτευση έλεγε ότι θα υπάρχει κόφτης το 2017. Ότι επειδή δεν θα πιάσετε τίποτα, θα δημιουργήσετε περικοπές. Όμως εμείς είχαμε δότη για 600.000 συνταξιούχους», τόνισε ο κ. Βίτσας, σημειώνοντας ότι δεν θα σταματήσει η προσπάθεια της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την δίκαιη αναδιανομή.

«Η περίοδος του 2000 δεν ήταν ωραία, αυτή έφερε την έφερε την υπερχρέωση της χώρας. Αυτοί που κερδίζανε την υπερχρέωσαν. Τράπεζες, μιντιακά και πολιτικά συμφέροντα αναπαραγωγής της εξουσίας. Εμείς αναλάβαμε μια ευθύνη και θα την φέρουμε σε πέρας. Η συζήτηση θα γίνει και στη Βουλή και με την κοινωνία και η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα παραμείνει στο ρόλο του ρεπόρτερ γιατί πολιτική πρόταση δεν μπορεί να κάνει, δεν έχει και φοβάμαι ότι θα μπει σε στρατηγική αδιεξόδου», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα