«Δεν μετανιώνω για ό,τι μου έχει συμβεί»

Αναγνωρίζει τα λάθη του, ωστόσο δεν μετανιώνει για τίποτε, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεών του. Ο Γιώργος Τζαβέλλας μίλησε για όλους και για όλα, δίχως να αποφύγει την αναφορά ακόμη και σε ζητήματα που τον… καίνε σε προσωπικό επίπεδο.

Ο διεθνής παίκτης του ΠΑΟΚ παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο www.gazzetta.gr, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Θεωρώ ότι είμαι σε μια ηλικία, που σιγά – σιγά ωριμάζω αγωνιστικά. Προσπαθώ όλα αυτά, που δεν έδωσα στην ομάδα τα πρώτα δύο χρόνια, στον ΠΑΟΚ τουλάχιστον, γιατί στις προηγούμενες ομάδες δεν έχω παράπονο, να το βγάλω τώρα μέσα στο γήπεδο. Θεωρώ ότι μπορεί, όντως, να είναι η χρονιά μου.

Στο βάθος του μυαλού μου είναι να γίνομαι μέρα με τη μέρα ακόμη καλύτερος .Αυτό θέλω. Αυτός είναι ο στόχος μου και όχι το συμβόλαιο. Αν είναι να έρθει, θα έρθει μέσα από την απόδοση στο γήπεδο και όχι από οτιδήποτε άλλο. Αυτή είναι η ανταμοιβή μαζί με το χειροκρότημα της κερκίδας. Άλλωστε, οι καλοί παίκτες δεν χάνονται.

Δεν μου αρέσει να μιλάω γενικά για τους προπονητές μου κι αν το έκανα πέρσι, το έκανα γιατί αναγκάστηκα να το κάνω κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Χαίρομαι που δουλεύω μαζί του και να βελτιώνομαι μέσα από εκείνον. Ας μην ξεχνάμε, ότι έπαιξε τη θέση, στο κορυφαίο, ίσως, πρωτάθλημα του κόσμου, το Καμπιονάτο και ξέρει καλύτερα από τον καθένα μας τι πρέπει να κάνεις, ειδικά ένας αμυντικός, μέσα στο γήπεδο. Ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος.

Ο Τζαβέλλας του 2014 δεν ήταν ο… Τζαβέλλας. Ήταν κάτι άλλο… Ήταν μια χρονιά στην οποία δεν μπόρεσα καθόλου να προσαρμοστώ, όμως κάτι κέρδισα κι από μια δύσκολη χρονιά. Γενικά, μπόρεσα να δω κάποια πράγματα καλύτερα, το πώς πρέπει να αντιμετωπίσω κάποιες καταστάσεις, τι πρέπει να αλλάξω, γιατί το ποδόσφαιρο, εκτός ότι είναι σκληρό άθλημα από πολλές απόψεις, μερικές φορές δεν είναι και αληθινό! Να ξέρετε, όμως, ότι δεν μετάνιωσα, ούτε μετανιώνω για ότι μου έχει συμβεί μέχρι τώρα.

Από την αρχή καταλαβαίνω τους φίλους και τους εχθρούς. Ίσως να με οδηγεί σ’ αυτό το ένστικτό μου. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι πρέπει να διαχειρίζομαι διαφορετικά τις καταστάσεις και τους ανθρώπους. Τόσο απλά.

Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον κόσμο. Έχει παρεξηγηθεί αυτό. Άκουσα ουκ ολίγα σχόλια. Ο κόσμος είναι στο γήπεδο, είναι ΠΑΟΚ δεν είναι Τζαβέλλας. Πολλές φορές είναι πράγματα που δεν τα γνωρίζει, τα ακούει και τα λαμβάνει κάπως διαφορετικά, ίσως και να επηρεάζεται, όμως αυτό που θα με επηρέαζε αρνητικά ήταν να μην με αγαπάει ο κόσμος. Πέρασα από αυτή τη φάση, πάλεψα πολύ πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι για να ξανακερδίσω με την απόδοσή μου την αγάπη του κόσμου.

Ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει πολύ… Πάρα πολύ! Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Απλά χρειάζεται ακόμη χρόνος. Όμως, με την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ θα δει πολύ καλύτερες ημέρες. Είναι αμαρτία όλων μας να μην μιλάμε και να μην αναφερόμαστε σε κάθε μας κουβέντα για τον ΠΑΟΚ σ’ αυτόν τον άνθρωπο. Μιλάμε πολλές φορές για άλλα πράγματα και πολύ λιγότερο για τον κ. Σαββίδη.

Χαίρομαι στις ομάδες που αγωνίζομαι να έχω δίπλα μου τέτοιες μεγάλες προσωπικότητες. Και δεν είναι μόνο ο Μπερμπάτοφ, είναι και ο Αλέξανδρος. Είναι όλοι οι συμπαίκτες μου. Μου δίνει δύναμη, μου δίνει ώθηση, πάντα έχω να πάρω κάτι από τέτοιους ποδοσφαιριστές, είμαι πάντα δίπλα τους για να πάρω πράγματα, για να ακούω, για να μαθαίνω. Όσες περισσότερες τέτοιες προσωπικότητες υπάρχουν στην ομάδα, τόσο μεγαλώνει ο σύλλογος και ωθεί κι άλλους μεγάλους παίκτες να έρθουν.

Ένας κακός κύκλος. Είναι στο χέρι των υπευθύνων να αλλάξουν κάποια πράγματα, γιατί πρέπει να αλλάξουν για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν πρέπει να τα μηδενίσουν όλα, δεν πρέπει να αφήσουν την εθνική ομάδα να μικρύνει ακόμη περισσότερο. Έχουν τον χρόνο και μπορούν, αν πραγματικά το θέλουν, να τα καταφέρουν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα