«Δεν μιλάμε για επαναδιαπραγμάτευση, μιλάμε για σταμάτημα της λιτότητας»

 Απαντήσεις  έδωσε ο Γιάννης Μηλιός, μιλώντας στον Real fm, αναφορικά με τα όσα λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε πολιτική.  «Επί της ουσίας, εμείς δεν μιλάμε για επαναδιαπραγμάτευση μιλάμε για σταμάτημα της λιτότητας» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του  κόμματος της Κουμουνδούρου μίλησε ακόμη για τις μεταρρυθμίσεις, για την ακρίβεια αλλά και το φορολογικό καθεστώς.

«Η μομφή ότι έχουνε αλλάξει πολιτική ακολουθείται και από μια άλλη μομφή ότι είμαστε υπερβολικά αριστεροί, ότι υποθάλπουμε την τρομοκρατία. Υπάρχει ο αριστερός ψάλτης και ο δεξιός ψάλτης. Επί της ουσίας, εμείς δεν μιλάμε για επαναδιαπραγμάτευση μιλάμε για σταμάτημα της λιτότητας. Λέμε ότι ο βραχνάς του δανεισμού και το χρέος πρέπει να τελειώνει και να πάμε σε μια πολιτική την οποία θα επιλέξει ο λαός», σχολίασε αρχικά ο κ. Μηλιός και συνέχισε: «Δεν έχουμε αλλάξει το πρόγραμμά μας. Ποτέ δεν είπαμε ότι θα επαναδιαπραγματευθούμε το μνημόνιο. Είπαμε ότι θα επαναδιαπραγματευθούμε την δανειακή σύμβαση».

«Δεν θα δεχθούμε νέο μνημόνιο. Θα δηλώσουμε με τον πιο καθαρό τρόπο ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα σε κάτι τέτοιο. Το σχέδιο της απελευθέρωσης των απολύσεων καταργεί μια εργασιακή κατάκτηση πολλών δεκαετιών», πρόσθεσε ο κ. Μηλιός.

«Υπάρχει ζήτημα ακρίβειας σε όλα τα επίπεδα»

Σχετικά με την ακρίβεια, ο κ. Μηλιός σχολίασε ότι «οι κυβερνώντες σήμερα όταν λένε μεταρρυθμίσεις εννοούν μόνο την απορρύθμιση της εργασίας. Σύμφωνα με τον Μέσο Όρο, ενώ οι μισθοί κινούνται με έναν αρνητικό ρυθμό -6% οι τιμές κινήθηκαν -3%. Αν κάνουμε τη σύγκριση βλέπουμε ότι οι τιμές αυξήθηκαν κατά 3%. Υπάρχει ζήτημα ακρίβειας σε όλα τα επίπεδα».

«Εμείς έχουμε μελέτες που δείχνουν ότι οι συγκεκριμένοι εργολάβοι που κερδίσουν από τα διόδια, έχουν ήδη πληρωθεί ότι ήταν να πληρωθούν. Είναι απαράδεκτες αυτές οι αυξήσεις. Πρέπει οι συμβάσεις να αναθεωρηθούν. Δεν μπορούν τα βάρη της κρίσης να πληρώνονται μονομερώς από το πλατύ κοινό. Από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, αλλά θα πρέπει και μόνο από το γεγονός ότι πρόκειται για συμβάσεις από άλλη εποχή, το κράτος να τις αναθεωρήσει», είπε σε σχέση με τις αυξήσεις των διοδίων, ο Γιάννης Μηλιός.

«Πρόθεση μας είναι να σταματήσει το καθεστώς της υπερφορολόγησης των πολλών. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και σε ότι αφορά την ακίνητη περιουσία και σε ότι αφορά τους χαμηλόμισθους. Προτιθέμεθα να ελαφρύνουμε τον πολύ κόσμο χωρίς να σημαίνει αυτό ότι θα μειωθούν τα έσοδα. Μπορούν τα δημόσια έσοδα να αυξηθούν παρ’ όλα αυτά», ήταν το σχόλιο του σχετικά με την φορολογία.

«Εκτός από μια μεριμνά για το ζήτημα της διεύρυνσης, υπάρχει μια μέριμνα και για ανεξάρτητες προσωπικότητες οι οποίες είναι αναγνωρισμένες και έχουν το καλώς έχει της τοπικής κοινωνίας. Η πρόταση σαν σύνολο είναι καλή. Στην περίπτωση Καρυπίδη, θα έπρεπε τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας να τα είχαμε βρει νωρίτερα. Η περίπτωση Βουδούρη είναι διαφορετική. Είχε συμφωνηθεί από το κόμμα μας, ότι στους πολύ μεγάλους δήμους, η απόφαση θα είναι της κεντρικής επιτροπής, όχι των τοπικών οργανώσεων του κόμματος, οι οποίες απόψεις τους θα ληφθούν υπόψη. Εφόσον πήρε αυτή την απόφαση η Κεντρική Επιτροπή είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε αυτή την επιλογή».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα