“Δεν μπορείτε κ. Tσίπρα να κάνετε ό,τι θέλετε στη χώρα”

Τα “έχωσε” για μία ακόμη φορά στον Αλέξη Τσίπρα ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών που απέρριψε την αίτηση αναστολής της Ηριάννας ενώ από τα πυρά του δεν γλίτωσε ούτε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

“Η κυβέρνηση αυτή από τα ιδεολογικά της νιάτα έχει την αντίληψη του λεγόμενου δημοκρατικού συγκεντρωτισμού. Δηλαδή ότι όλα πρέπει να τα ελέγχει η κυβέρνηση. Αντίθετα, τα κράτη του δυτικού κόσμου εδράζονται στη λεγόμενη διάκριση των εξουσιών. Η διάκριση των εξουσιών εξ ορισμού μειώνει την κυβερνητική εξουσία.

“Μάλλον δεν έχει καταλάβει σε τι τύπου κράτος κυβερνά”

Όταν ένας πρωθυπουργός λέει ότι “αισθάνομαι πως δεν με αφήνει η Δικαιοσύνη να ασκήσω την πολιτική μου”, μάλλον δεν έχει καταλάβει σε τι τύπου κράτος κυβερνά. Δεν μπορείτε κ. πρωθυπουργέ να κάνετε ό,τι θέλετε στη χώρα”, τόνισε, μιλώντας στον “real fm”, ο κ. Γεωργιάδης.

“Είναι δυνατόν ο υπουργός Δικαιοσύνης να λέει στη Βουλή ότι είναι μια λανθασμένη απόφαση και ότι θα γίνει σύντομα νέα δίκη με νέα σύνθεση; Προαναγγέλλει την παρέμβασή του στη δικαστική εξουσία, ο άνθρωπος που υπάρχει – εκ του Συντάγματος- στη θέση αυτή για να περιφρουρεί ότι δεν θα υπάρξει καμία παρέμβαση. Το Δικαστήριο πρέπει να κρίνει ανεπηρέαστα και όχι με βάση τι γουστάρει ή δεν γουστάρει ο κ. Κοντονής”, σημείωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα