«Δεν μπορεί οι συνδικαλιστές να έχουν λόγο επί παντός επιστητού»

Τα βέλη της σε συνδικαλιστές και Αλέξη Τσίπρα έριξε η Σοφία Βούλτεψη με αφορμή το θέμα του δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ.

«Έχουμε παρεξηγήσει τον συνδικαλισμό στην Ελλάδα. Θεωρούμε ότι πρέπει να έχει λόγο επί παντός επιστητού», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ.Η κυρία Βούλτεψη υποστήριξε ότι «αν οι συνδικαλιστές φέρονταν υπεύθυνα και κατέβαιναν σε απεργία μόνο με συνδικαλιστικά αιτήματα -όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο- δεν θα χρειάζονταν αυτά, αλλά εδώ παραλύει όλη η χώρα», συνέχισε.

Αφού ξεκαθάρισε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι τον τελευταίο λόγο για το θέμα θα τον έχει η κυβέρνηση, πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε να νικήσουμε για τρίτη φορά μέσα στο καλοκαίρι τον κ. Τσίπρα».

Η πρώτη ήταν στις ευρωεκλογές και η δεύτερη ήταν στο θέμα της ΔΕΗ όταν πήγε σαν «Βελουχιώτης» στο Αμύνταιο για να προκαλέσει λαϊκό ξεσηκωμό αλλά τελικά από χθες άρχισε να λέει ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Κατηγόρησε μάλιστα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τεχνητή πολιτική κρίση αλλά αυτό, όπως είπε, «δεν είναι πολιτική».

Κάρφωσε παράλληλα τον Αλέξη Τσίπρα επειδή στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist, την Τετάρτη, μίλησε για «απένταξη» από το Μνημόνιο.

Ερωτηθείσα για το θέμα της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, που έχει προκαλέσει την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, η κυρία Βούλτεψη ανέφερε ότι «αν οι συνδικαλιστές φέρονταν υπεύθυνα και είχαν μόνο με συνδικαλιστικά αιατήματα δεν θα χρειαζόταν να γίνει αυτή η συζήτηση».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι δεν η κυβέρνηση δεν εξετάζει θέμα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

«Εμείς τηρούμε τις δεσμεύσεις μας»

Αναφερόμενη, τέλος, στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης ενόψει και της έναρξης από σήμερα του νέου ελέγχου από την Τρόικα η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «εμείς τηρούμε τις δεσμεύσεις μας όπως κάθε ένας που έχει πάρει δάνειο από την τελευταία τράπεζα» προσθέτοντας ότι υπάρχει η δέσμευση από τους εταίρους στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους και η ενίσχυση της εμπιστοσύνης προς

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα