«Δεν μπορούμε να γίνουμε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε»

Ανοιχτό παράθυρο για εκλογές ή δημοψήφισμα αφήνει ο Γιάννης Δραγασάκης, στην περίπτωση που επέλθει οριστικό ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» τόνισε πως «θέλουμε συμφωνία, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε από τις κόκκινες γραμμές μας».

«Η κοινωνία πρέπει να προχωρήσει από την πλευρά της σε διαδικασίες αυτοκαθορισμού και αυτογνωσίας. Το να σερνόμαστε από άλλους ως καλοί μαθητές ή να προεξοφλούμε ρήξεις είναι αδιέξοδο” σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Παράλληλα στέλνει μήνυμα προς τους εταίρους, λέγοντας πως “εμείς δεν μπορούμε να γίνουμε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε”, ενώ ακόμη συμπληρώνει ότι “όσες δυνάμεις και εκτός Ελλάδας δεν είναι ευτυχείς για την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα».

Συμπληρώνει όμως ότι «στόχος είναι η συμφωνία», αφήνοντας να εννοηθεί ουσιαστικά ότι εάν οι εξελίξεις δεν την επιτρέψουν, η ευθύνη δεν θα ανήκει στην ελληνική πλευρά.

Στο ερώτημα εάν η κυβέρνηση σκέφτεται το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες ή την προκήρυξη δημοψηφίσματος, ο Γιάννης Δραγασάκης απαντάει: «Στο πίσω μέρος του μυαλού μας, αυτές είναι δυνατότητες αναζήτησης διεξόδου, εφόσον διαπιστωθεί αδιέξοδο».

Στην συνέχεια κάνει λόγο για πρόοδο στις συζητήσεις με τους δανειστές, ενώ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση δεν έχει δεχτεί νέες προτάσεις από την άλλη πλευρά, τη στιγμή που η ίδια φαίνεται διατεθειμένη να συζητήσει λεπτομέρειες και εξειδικεύσεις που αφορούν τις προτάσεις που έχει υποβάλει η Αθήνα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα