Δεν ξέρουν τι θέλουν στη FIFA!

Ένα τεράστιο βήμα προς τη διαφάνεια πήγε να πραγματοποιήσει το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, αποφαίνοντας με ψήφους 5-2 πως οι εκλογές της Ομοσπονδίας δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν με την υπάρχουσα νομοθεσία, ορίζοντας παράλληλα προσωρινή διοίκηση. Η FIFA, ωστόσο, δείχνει να θέλει να ακυρώσει αυτή την ενέργεια, και να οπισθοδρομήσει επιβάλλοντας εκλογές με το υπάρχον σύστημα, εξευτελίζοντας την έννοια του αυτοδιοίκητου που η ίδια ευαγγελίζεται, αλλά που χρησιμοποιεί κατά το δοκούν.

Είναι να απορεί κανείς με τη στάση της FIFA! Η Παγκόσμια Ομοσπονδία καλώς καλωδιώθηκε με το ελληνικό ποδόσφαιρο παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις, αλλά από εκεί και έπειτα οι αποφάσεις της διέπονται από σχιζοφρένεια. Ο Τζιάνι Ινφαντίνο και η παρέα του αφού πρώτα μάλωσαν τον Σταύρο Κοντονή για τις ενέργειές του που «λύγιζαν» το αυτοδιοίκητο, τελικά τάχθηκαν στο πλευρό του βλέποντας πως η ΕΠΟ του Γκιρτζίκη είναι ένα ανέκδοτο! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Υφυπουργός να χειροκροτηθεί από τη FIFA και για τις σπασμωδικές του κινήσεις με τις αναβολές αγώνων δήθεν για λόγους κοινωνικής ειρήνης (την ώρα που τα συμπτώματα βίας συνεχίζονται κανονικά στον ελληνικό αθλητισμό), αλλά και για τις ουσιαστικές ή μη εφαρμογές που πέρασε στο νέο αθλητικό νόμο, μία εκ των οποίων ενεργοποίησε το Διαιτητικό Δικαστήριο (ο γνωστός εναρμονισμός με τη FIFA) με τους τακτικούς δικαστές.

Φτάσαμε, λοιπόν, σήμερα η σχιζοφρενική διοίκηση της FIFA να κάνει τι; Να αμφισβητεί την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, της νούμερο ένα έκφανσης εναρμονισμού της ΕΠΟ με την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Κάποιους ενόχλησε η αιφνιδιαστική κίνηση του Βίκτωρα Μητρόπουλου, ο οποίος πατώντας σε νομικά θέσφατα και με παντιέρα την ουδετερότητα πήγε να κάνει το αυτονόητο, να θέσει την εκλογική διαδικασία σε μία νόμιμη βάση και μέχρι τότε να διευθύνει το ποδόσφαιρο με τη τεχνογνωσία του, χρησιμοποιώντας ανθρώπους από κάθε είδους φάσμα. Κι αν στην Ελλάδα, οι περισσότεροι κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου (παρά τις προειδοποιήσεις του Β. Μητρόπουλου εκεί που έπρεπε), εντύπωση προκαλεί η άμεση αντίδραση της FIFA. Ο κύριος Κουτσοκούμνης – οποίος εμπλέκεται σε σκάνδαλα επί σκανδάλων στην Κύπρο – αναμένεται εντός των ωρών να έρθει να μεταφέρει τη στάση της FIFA που για μία ακόμη φορά απειλεί με Grexit. Θυμίζουμε ότι προ ημερών είχε γράψει στο διαδίκτυο πως δεν είναι καιρός για εκλογές χαμένους και νικητές, αλλά καιρός για μία λύση συναινετική. Πιο συναινετικό Δ.Σ. από αυτό που προτείνει ο Βίκτωρας Μητρόπουλους δεν θα μπορούσε να υπάρξει και αναρωτιόμαστε τι έχει να πει ο Κύπριος παράγοντας επί τούτου.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, έχει πολύ μεγάλη πλάκα που ο κόσμος προσπαθεί να καταλάβει ποια παράταξη συμφέρει αυτή η κίνηση του Βίκτωρα Μητρόπουλου. Καμία είναι η απάντηση της «Α». Είναι μία ατομική προσπάθεια να σταθεί και πάλι το ποδόσφαιρο στα πόδια του και οι αντικρουόμενες απόψεις στον Τύπο – του στυλ λειτουργεί για την αντιπολίτευση, ή τον Ελευθεριάδη ή είναι κόλπο του Κοντονή – είναι η πιο τρανή απόδειξη πως πρόκειται για μία προσωπική κίνηση του ιδιοκτήτη της «Α».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα