Δεν ξύπνησε καλά ο Χιμένεθ την Κυριακή το πρωί

Τις φωνές έβαλε στους παίκτες του αμέσως μετά το ματς της Τρίπολης ο Μανόλο Χιμένεθ κι ενώ ήταν ξεκάθαρο πως το ματς το έχασε ο ίδιος και όχι οι εξαντλημένοι από τα συνεχόμενα παιχνίδια ποδοσφαιριστές του.

Ο Ισπανός αστόχησε στις επιλογές παικτών, στο αρχικό σύστημα, στις μετατροπές μετά τις αλλαγές, στην κατασκοπία του αντιπάλου, αλλά όχι στην ψυχολογική προετοιμασία, που πλέον δεν απαιτείται, καθώς οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν αποδείξει φέτος πως ξέρουν ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους και οι απαιτήσεις κόσμου και διοίκησης.

Τα λάθη του Χιμένεθ ξεκινάνε από το ματς Κυπέλλου με τη Λαμία, όπου αντί να δώσει ανάσες στους παίκτες του, έκανε περιορισμένο ροτέισον και έδωσε εντολή και έντονο παιχνίδι στο β’ μέρος.Υπερβολές. Το ότι οι αθλητές του ξέρουν που παίζουν, δεν σημαίνει πως έχουν όλοι την εμπειρία διαχείρισης των δυνάμεών τους, ούτε ότι ακολουθούν προηγμένες και άριστες μεθόδους αποκατάστασης. Το ότι στο μυαλό του Ισπανού πρέπει οι παίκτες της ΑΕΚ να αντιπαρέρχονται της κούρασης, δεν σημαίνει ότι αυτοί μπορούν να το κάνουν…

Σε ένα ματς που η ΑΕΚ έπρεπε να παίξει 4-4-2 με Πατίτο, Τρίστανσον στα άκρα και ας έβαζε όποιους ήθελε στα χαφ (εκτός του Αϊντάρεβιτς) και επίσης όποιους ήθελε μπροστά, έκανε το ακατανόητο, δηλαδή 4-3-3, χωρίς εξτρέμ στα “φτερά” και σαν να μην έφτανε αυτό, με εντολή σε δύο επιθετικά μπακ, Βινίσιους και Μπακάκη, να μην ανεβαίνουν συχνά. Τα “ψευτοεξτρέμ”, λοιπόν, χωρίς βοήθειες δεν μπορούσαν να συγκλίνουν και η ΑΕΚ μετά το πρώτο 20λεπτο που είχε τον έλεγχο,κυρίως επειδή ο Παντελίδης ήθελε πρώτα να “μετρήσει” τον αντίπαλό του, ήταν οικτρή. Αναμενόμενα οικτρή, όμως.

Ας έχανε, αλλά με άλλο τρόπο λέει ο κόσμος και έχει δίκιο. Ο Χιμένεθ έπαθε… Χάσι στην αλλαγή του Βινίσιους με τον Λιβάγια, έφερε Γιαννούτσο αριστερά και Γιόχανσον στα στόπερ. Στο 2-0 με μπαλιά στο χώρο που θα έπρεπε να κινείται έστω ένας από τους δύο, είτε ο νεαρός, είτε ο Σουηδός, δεν εκτέθηκαν οι δύο παίκτες, αλλά ο προπονητής της Ένωσης.

Με μία ψυχρή αποτίμηση, η ΑΕΚ φαίνεται να βγήκε χαμένη από την αγωνιστική επειδή έπαιξε χρονικά τελευταία, αλλά στην πραγματικότητα Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έκαναν μεγαλύτερες γκέλες. Ο Χιμένεθ σε λίγες μέρες θα μπορεί να υπολογίζει σε Λαμπρόπουλο,Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Γιακουμάκη, Κονέ, Λόπες, Γκάλο, Μπάρκα. Αυτό από μόνο του δεν σημαίνει κάτι, διότι μέχρι στιγμής δείχνει ανικανότητα διαχείρισης μεγάλου ρόστερ και οι επιτυχίες της ΑΕΚ με Μπριζ, Ολυμπιακό, Ριέκα αλλά και η εμφάνιση με την Αούστρια οφείλονται στην ποιότητα παικτών όπως ο Σιμόες,ο Λάζαρος, ο Μάνταλος, ο Λιβάγια και ο Αραούχο και όχι τόσο στη μεθοδική δουλειά του Ισπανού που είναι ένας καλός προπονητής με κολλήματα. Αν…ξεκολλήσει όλα γίνονται, η ΑΕΚ είναι μέσα και στους τρεις στόχους και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και… Πανιώνιο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα