Δεν παραιτείται ο πρωθυπουργός του Πακιστάν

Δεν προτίθεται να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ, όπως ανακοίνωσε, παρά την κλιμάκωση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που αποσταθεροποιούν την πολιτική κατάσταση στο κράτος των 180 εκατομμυρίων, που διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο.

Νωρίτερα, τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές στο Ισλαμαμπάντ, όπως ανακοίνωσαν πηγές του κέντρου άμεσης βοήθειας.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και βλημάτων με επικάλυψη από καουτσούκ για να απωθήσει τους χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ για να απαιτήσουν την παραίτηση του Σαρίφ.

Ήταν η πρώτη φορά που οι δυνάμεις επιβολής του νόμου χρησιμοποίησαν δακρυγόνα αέρια και πλαστικές σφαίρες από την έναρξη, πριν από δύο εβδομάδες, των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των υποστηρικτών των Ταχίρ ουλ Κάντρι και Ιμράν Χαν.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κοινοβούλιο, αλλά οι ηγέτες τους κλιμάκωσαν την αμφισβήτηση ακόμα περισσότερα σήμερα, καλώντας τους υποστηρικτές τους να κάνουν πορεία ως την κατοικία του πρωθυπουργού, στη λεωφόρο του Συντάγματος, σε μικρή απόσταση.

Οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν έναν γερανό για να μετακινήσουν τα τεράστια εμπορευματοκιβώτια που είχαν τοποθετήσει αστυνομικοί για να εμποδίσουν την πρόσβαση στην κατοικία του πρωθυπουργού, μερικές εκατοντάδες μέτρα από την ασφαλή ζώνη όπου βρίσκονται πολλές πρεσβείες, ανάμεσά τους αυτές της Γαλλίας και των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα