Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω (…το ΔΝΤ)

Στην περίφημη θεατρική πολιτική φάρσα του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω – Δεν πληρώνω» το σενάριο έχει για πρωταγωνιστές τους πελάτες ενός σούπερ μάρκετ σε μία γειτονιά του Μιλάνου, οι οποίοι αντιδρώντας στην υπέρμετρη αύξηση των τιμών πέτυχαν να πληρώσουν τον λογαριασμό για τα ψώνια τους με τις παλιές τιμές, φωνάζοντας «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω».

Μερικά μίλια πιο νοτιοανατολικά –στην Ελλάδα εν προκειμένω–, αρκετά χρόνια αργότερα και φυσικά σε πραγματικό και όχι θεατρικό χρόνο, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης περίπου επικαλέστηκε τον Ντάριο Φο, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η δόση προς το ΔΝΤ δεν θα πληρωθεί στις 5 Ιουνίου!

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, o υπουργός Εσωτερικών είπε συγκεκριμένα ότι «1,6 δισ. είναι οι δόσεις του Ιουνίου για το ΔΝΤ αρχής γενομένης από τις 5 Ιουνίου μέχρι τις 19. Αυτά τα χρήματα δεν θα δοθούν και δεν υπάρχουν για να δοθούν».

Μάλιστα ο Ν. Βούτσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει πολύ ισχυρή σύγκρουση και στοίχημα των δανειστών να κάνουν την Αθήνα να κάνει πίσω από τις «κόκκινες γραμμές» της! «Δεν δεχόμαστε τον εκβιασμό που λέει ρευστότητα με μνημόνιο ή χρεοκοπία» διεμήνυσε εν προκειμένω ο κ. Βούτσης, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδράσει, ενώ επανέλαβε ότι στόχος της Ελλάδας είναι η επίτευξη μίας ενιαίας συμφωνίας με τους Θεσμούς έως το τέλος Ιουνίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών δεν παρέλειψε, τέλος, να αναφερθεί και στις εσωκομματικές αντιδράσεις που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το να θα πρέπει να υπάρξει ή όχι ρήξη με τους δανειστές, εξηγώντας ότι οι γόνιμες (όπως τις χαρακτήρισε) συζητήσεις και οι αντιπαράθεση απόψεων υπήρχε πάντοτε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι σαφές ότι σε ιστορικές στιγμές ο καθένας φέρνει τις σκέψεις του, τις αποφάσεις του και το κόμμα συνθέτει» σημείωσε ο Ν. Βούτσης και κατέληξε λέγοντας τα εξής: «Αν δεν το καταφέρει (σ.σ. το κόμμα) -πιθανότητα που δεν της δίνω ούτε 5%- καθένας προφανώς θα έχει τις ευθύνες του. Αυτό μπορεί να αφορά εμένα, μπορεί να αφορά οποιονδήποτε. Νομίζω ότι θα πάμε καλά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα