«Δεν πολιτεύομαι, παραμένω στο Star»

Τη δική της απάντηση έδωσε η Ελεονώρα Μελέτη στις φήμες που την ήθελαν να εγκαταλείπει το τηλεοπτικό πλατό του Star και να έθετε εαυτόν στην υπηρεσία του δήμου Πειραιά με τον συνδυασμό του Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Μάλιστα κάποιοι βιάστηκαν να πουν πως η παρουσιάστρια προτίθεται να αφήσει την εκπομπή της εν μέσω της τηλεοπτικής σεζόν, προκειμένου να ασχοληθεί απερίσπαστη με τα κοινά. Η ίδια η Ελεονώρα Μελέτη έβαλε τέλος σε κάθε παραφιλολογία, δημοσιεύοντας τη δική της απάντηση με άρθρο της στο mustonline.gr

Δείτε τι γράφει χαρακτηριστικά:
«Όλα άρχισαν πριν από λίγες εβδομάδες, όταν έγινε γνωστό στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια (θεέ μου τι κλισέ) ότι δέχτηκα πρόταση να πολιτευτώ. Ή μάλλον δύο προτάσεις.
Αυτό είναι αλήθεια. Ποτέ δεν το αρνήθηκα. Δέχτηκα όντως δύο προτάσεις να κατέβω στις δημοτικές εκλογές του Μαίου. Η πρώτη, με σειρά χρονολογική, ήρθε από τον Άρη Σπηλιωτόπουλο για τον Δήμο Αθηναίων. Μία πολύ τιμητική πρόταση, καθώς γνωρίζω τον Άρη, τον έχω συναναστραφεί και τον εκτιμώ πολύ, πιστεύοντας πως θα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσία στο Δημαρχείο της Αθήνας.
Από την άλλη όμως, με πολύ σεβασμό, θεώρησα πως δεν θα ήταν σωστό εκ μέρους μου να αποδεχτώ την πρότασή του, καθώς είμαι γέννημα θρέμμα Πειραιώτισσα, με αποτέλεσμα να μην έχω ζήσει την Αθήνα, και να μην την γνωρίζω καλύτερα απ’ όσο ένας πολίτης που κάνει τη βόλτα του ή τις δουλειές του στις γειτονιές της πρωτεύουσας. Δεν θα μπορούσα να αφοσιωθώ σε έργο καθώς θα ήθελα χρόνο για να γνωρίσω βιωματικά πλέον τα προβλήματα της πόλης. Θα ήταν άδικο και όχι τίμιο εκ μέρους μου να δεχτώ αυτή την πρόταση.
Κάπου εκεί, μετά την τιμή που μου έκανε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ήρθε η πρόταση από τον Δήμαρχο Πειραιά, κύριο Βασίλη Μιχαλολιάκο. Έναν άνθρωπο που γνωρίζω καιρό σε προσωπικό επίπεδο, έναν άνθρωπο που κάποτε ψήφισα για Δήμαρχο Πειραιά, και έναν άνθρωπο που με δικαίωσε για την απόφασή μου, καθώς είναι από τις σημαντικότερες φιγούρες που έχουν περάσει από το Δημαρχείο Πειραιά, έχοντας κάνει έργα, πράξεις και αλλαγές, στην πόλη όπου μεγάλωσα και τόσο μα τόσο πολύ αγαπώ.
Η αγάπη μου για τον Πειραιά είναι γνωστή και την έχω δηλώσει πολλές φορές και δημόσια. Εκεί ανήκει η ψυχή μου, εκεί γεννήθηκα, μεγάλωσα, πήγα σχολείο, έπαιξα, ερωτεύθηκα, αθλήθηκα, περπάτησα, μύρισα τη θάλασσα πρώτη φορά… Εκεί πηγαίνω όταν αναζητώ ηρεμία, γαλήνη και επιστροφή στις ρίζες μου. Όλα αυτά ο κύριος Μιχαλολιάκος τα ήξερε, τα γνώριζε για μενα, τα είχε δει και γι’ αυτό πιστεύω πως σκέφτηκε πως θα μπορούσα να βοηθήσω με τον τρόπο μου στο να γίνει ο Πειραιάς ακόμα καλύτερος.
Ενθουσιάστηκα όταν άκουσα την πρότασή του να μας ενώσει ο Πειραιάς. Δεν χρειάστηκε να σκεφτώ τίποτα σε πρώτη φάση, καθώς μέσα μου γνώριζα πως θέλω να το κάνω. Θα ήταν κάτι καινούριο για μένα, κάτι πολύ δημιουργικό, μία πρόκληση που στη φάση που βρίσκομαι, έχω ανάγκη, καθώς θέλω να προσφέρω, να βοηθήσω, να κάνω κάτι που θα φέρει όφελος στην πόλη και στους συμπολίτες μου.
Το μόνο που έμενε ήταν να πάρω την άδεια από τον σταθμό μου καθώς βάσει νόμου, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ως υποψήφια δεν θα μπορούσα να έχω τηλεοπτική παρουσία, από τη μέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς μου, μέχρι την ημέρα των εκλογών. Εκεί άρχισε η παραφιλολογία που τόσο πολύ αγαπάει ο Έλληνας που ασχολείται με την αθρογραφία κάθε είδους.
Είναι γεγονός πως εδώ και εννέα χρόνια που κάνω τηλεόραση πρώτης γραμμής, το όνομά μου έχει δώσει πάτημα για σενάρια απίστευτης επιστημονικής φαντασίας, πάντοντε με αρνητική χροιά για μένα σαφώς, κάτι που ωστόσο με κάνει πλέον να πιστεύω πως άθελά μου, με ακολουθεί μία ίντριγκα που εξιτάρει πολλούς από το συνάφι μου, ώστε να θέλουν να ασχοληθούν ποικιλοτρόπως.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα