Δεν προλαβαίνει ο Φώτης

 

Κρύος ιδρώτας λούζει τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ και μόνο στο άκουσμα της λέξης «εκλογές». Στην Αγίου Κωνσταντίνου γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν μια εκλογική αναμέτρηση κάτι που θα οδηγήσει σε αποκλεισμό του κόμματος από την επόμενη Βουλή. Η ελπίδα τους είναι η κυβέρνηση να αντέξει τουλάχιστον μέχρι το 2014 οπότε να κερδίσουν χρόνο για να ενισχύσουν την εικόνα τους αλλά κυρίως την παρουσία τους.

Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι η δήλωση του Θόδωρου Μαργαρίτη, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ ο οποίος σημείωσε ότι «η ΔΗΜΑΡ είναι αντίθετη στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, διότι αυτό θα προκαλούσε σοβαρή βλάβη στην πορεία της ελληνικής οικονομίας. Η διενέργεια, πάντως, πρόωρων εκλογών το Φθινόπωρο με πρωτοβουλία της ΝΔ, θα είναι ενταγμένη στο σχέδιο του κ. Σαμαρά για τις κομματικές του προτεραιότητες πάνω από το συμφέρον της χώρας, όπως φάνηκε και με την προσπάθεια να σύρει τη χώρα σε εκλογές τον περασμένο Ιούνιο με πρόσχημα την ΕΡΤ».
Οι ελπίδες του κόμματος κρύβονται πίσω από την… κεντροαριστερά μιας και σύμφωνα με τον κ. Μαργαρίτη, «Η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς είναι μείζον θέμα. Συμπεριλαμβάνει όλες τις δυνάμεις του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Δυστυχώς ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δυσκολεύουν μια τέτοια προοπτική, γιατί τη συνύπαρξη με τη ΝΔ σε κυβερνητικό σχήμα για λόγους εθνικής ανάγκης, την έχουν μετατρέψει σε στρατηγική επιλογή. Έχουν δηλαδή μετακινηθεί συνειδητά στο κεντροδεξιό χώρο. Η ανάγκη, αντίθετα, βρίσκεται στην ενίσχυση ενός τρίτου πόλου ανάμεσα στη δεξιά του Σαμαρά και το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα