“Δεν πρόκειται να γίνουμε δεκανίκι οικουμενικής κυβέρνησης”

Δεν πρόκειται να γίνουμε δεκανίκι οικουμενικής κυβέρνησης, διεμήνυσε η Ελίζα Βόζεμπεργκ που εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετη σε τέτοιο ενδεχόμενο ενδεχόμενο.

Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ, μιλώντας στο Πρακτορείο FM, σε ερώτηση αν υπάρχουν κάποιοι βουλευτές που συμφωνούν με το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης είπε: «Η ΝΔ δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή ένα δεκανίκι οικουμενικής, την οποία δεν ζητάει και επίσημα στο κάτω κάτω η κυβέρνηση» και αρνήθηκε ότι πίσω από τα χθεσινά γεγονότα με την ψηφοφορία κρύβεται κάποιο ρήγμα στους κόλπους της ΝΔ. «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ρήγμα στους κόλπους της ΝΔ. Περνάμε μια κρίση όλα τα κόμματα εξουσίας, την περνούν ειδικά όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση» τόνισε.

Είπε ότι συντάσσεται με την πρόταση για άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας, έκανε γνωστό ότι δεν είναι μόνο οι 16, αλλά πολλοί περισσότεροι βουλευτές που το ζητούν και τόνισε ότι, σύμφωνα με το καταστατικό, ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι αυτός που πρέπει να παραγγείλει στο γραμματέα τη σύγκληση.

«Περιμέναμε τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας σήμερα. Προσυπέγραψα την πρωτοβουλία του Λευτέρη Αυγενάκη, δεν είμαστε μόνο οι 16, είναι πολλοί βουλευτές που το ζητούν» είπε και εξέφρασε την άποψη ότι η κοινοβουλευτική ομάδα πρέπει να συγκληθεί σήμερα, μετά την ΚΕΦΕ.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι οι ψηφοφόροι έχουν απόλυτο δίκιο, όταν αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν η ΝΔ να κυβερνήσει, όταν αδυνατεί να οργανώσει μια απλή εκλογική εσωκομματική και διευκρίνισε ότι σύμφωνα με το καταστατικό δεν είναι αρμόδια τα κομματικά όργανα για τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Είναι αναγκαίο, είναι το ανώτατο όργανο, πρέπει να εξηγηθεί στο όργανο αυτό τι ακριβώς συνέβη και να ληφθούν κάποιες αποφάσεις» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα