«Δεν πρόκειται να συρθούμε από κανέναν με τελεσίγραφα και εκβιασμούς»

Στο ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στο Eurogroup αναφέρθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στέλνοντας το μήνυμα πως “δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα και εκβιασμούς”.
Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Δεν είναι δυνατόν να τίθενται τελεσίγραφα με ένα τέτοιο σκληρό τρόπο, ειδικά όταν έχει υπάρξει μία προεργασία ώστε να υπάρχει μία διαφορετικού τύπου κατεύθυνση».

«Δεν πρόκειται να συρθούμε από κανέναν με τελεσίγραφα και εκβιασμούς» πρόσθεσε.

Ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε πως «αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι ότι αυτή η διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν θα μπορούσε να λήξει μέσα σε μία εβδομάδα» συνέχισε ο κ. Σακελλαρίδης κάνοντας λόγο για «τζατζαρίσματα» από την πλευρά των Ευρωπαίων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως η ελληνική πλευρά δεν θα ζητήσει παράταση του Μνημονίου καθώς προβλέπει πολιτικές που είναι στον αντίποδα του προεκλογικού μας προγράμματος.

«Δεν πρόκειται να συρθούμε από κανέναν με τελεσίγραφα και εκβιασμούς» τόνισε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Επειδή κατηγορηθήκαμε και ως ανεύθυνη κυβέρνηση, δεν θεωρώ ότι είναι υπεύθυνη στάση να γίνονται τέτοιοι χαρακτηρισμοί», επισήμανε ο κ. Σακελλαρίδης απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας.

 

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε οτιδήποτε θα αποβεί συμφέρον για την ελληνική κοινωνία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζοντας ότι το έγγραφο που παρουσίασε στο Eurogroup ο Επίτροπος Μοσκοβισί λάμβανε υπόψιν την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

Τέλος σχετικά με τα δημοσιεύματα περί απομάκρυνσης Βαρουφάκη, ειπε: «Τα είδα τα δημοσιεύματα, δεν θέλω να πιστεύω ότι κάποια πρεσβεία ή κάποια κυβέρνηση έχει βάλει τέτοιο θέμα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα