“Δεν συζητάμε ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ”

Kατηγορηματικά διαψεύσει τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο υπουργός Περιβάλλοντος, παραχώρησε συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας στο Mega και τόνισε ακόμα πως “γίνεται προσπάθεια να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις” ενώ απέκλεισε ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Τα μέτρα που έχει αποφασίσει και ψηφίσει η κυβέρνηση είναι δύσκολα, “αλλά αναγκαία για να πάμε μπροστά”, δήλωσε αρχικά  ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας διευκρινίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει με αργά και σταθερά βήματα τους όρους απεμπλοκής από τις πολιτικές λιτότητας.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων, ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε πως υπάρχει περιστολή δαπανών και “η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις”.

Ο κ. Σκουρλέτης άφησε αιχμές κατά της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως “δεν έχουμε αντιπολίτευση πολιτικά” και δεν έχει θέσεις για σημαντικά ζητήματα. Υποστήριξε, δε, ότι “καθημερινά εκτίθενται”, γιατί δεν έχουν προτάσεις για συγκεκριμένα θέματα. “Τι θεωρούν ότι ζούμε στη χώρα των λωτοφάγων και έχουμε χάσει τη μνήμη μας;”, αναρωτήθηκε. Επιπλέον, διέψευσε τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης, σημειώνοντας πως αυτά νοθεύουν τη Δημοκρατία, η οποία “θέλει κυβέρνηση και αντιπολίτευση” και ερωτηθείς για το εάν αντέχει η κυβερνητική πλειοψηφία, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε κατηγορηματικά πως “αντέχει”.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, ο υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε ότι “έχουμε πει ότι δεν συζητάμε το σενάριο ιδιωτικοποίησης και αναζητούμε μία εναλλακτική πρόταση”. Διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση έχει στείλει τις σχετικές προτάσεις, που είναι θεσμικού χαρακτήρα, και η συζήτηση για το θέμα ξεκινάει από σήμερα. “Τα δίκτυα της ενέργειας πρέπει να είναι κάτω από δημόσιο έλεγχο”, τόνισε και ανέφερε ότι η τρόικα έχει αποδεχτεί τη συζήτηση πάνω σε αυτή την κατεύθυνση.

“Ιδεολογική εμμονή υπάρχει σε κάποιους από τους συνομιλητές μας, μπορεί να υπάρχουν κι άλλα πράγματα από πρόθεση”, πρόσθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, επισημαίνοντας πως “επιλογή του καθενός μας δεν είναι η παραίτηση, αλλά η προσπάθεια να υπερασπιστούμε και να κερδίσουμε πράγματα”.

Αναφερόμενος στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας μετά την κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους και κατά πόσο επηρεάζονται τα σχέδια για τον TurkishStream, ο υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε πως το ενδιαφέρον της ρωσικής πλευράς για να γίνει αυτός ο αγωγός είναι δεδομένο και διαβεβαίωσε ότι οι σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας εξακολουθούν να είναι καλές “και ενδεχομένως εξ αντανακλάσεως ενδέχεται να δυναμώνουν κιόλας”, ωστόσο, ανέφερε πως οι συζητήσεις έχουν παγώσει εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα