“Δεν τους σώζει ούτε η προπαγάνδα, ούτε ο ανασχηματισμός”

Στο Ποτάμι παρά το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Τσιόδρας δήλωσε πως “η κυβέρνηση δεν σώζεται ούτε με προπαγάνδα, ούτε με ανασχηματισμό”, εν τούτοις δεν βλέπουν πρόωρες εκλογές. Τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο. Αντίθετα στην Σεβαστουπόλεως εκτιμούν πως ο Αλέξης Τσίπρας, παρά την λαϊκή κατακραυγή από όλες τις κοινωνικές ομάδες έχει γαντζωθεί στην εξουσία και θα προσπαθήσει να την κρατήσει μέχρι το τέλος.
Πάντως όλοι στο Ποτάμι τονίζουν πως “η κυβέρνηση πληρώνει τα ψέματα, την ανικανότητα, τον λαϊκισμό και τις ιδεοληψίες της. Γι’ αυτό, η ελπίδα δίνει τη θέση της στην αγανάκτηση. Οι φόροι, τα λουκέτα, η ανεργία, η συνεχιζόμενη διαπλοκή, προκαλούν οργή. Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι μπορούν να ξορκίσουν αυτά που συμβαίνουν, κρύβοντας το κεφάλι τους στην άμμο. Όμως, δεν τους σώζει, ούτε η προπαγάνδα, ούτε τα νέα ψέματα, ούτε η μετάθεση των ευθυνών σε κάποιους υπουργούς. Ο ανασχηματισμός δεν θα ανακόψει τη φθορά. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα θερίσουν αυτά που έσπειραν».
Η υγεία
Στο μεταξύ το Ποτάμι εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις εξαγγελίες για μία ακόμη φορά για προσλήψεις στον χώρο της υγείας, την ώρα που το ΕΣΥ βρίσκεται λίγο πριν από την έκρηξη.
Με ανακοίνωση του ο βουλευτής Λάρισας, Κώστας Μπαργιώτας, ο οποίος είναι και υπεύθυνος του τομέα Υγείας αναφέρει: “Σε ένα νέο επεισόδιο του σίριαλ «προσλήψεις στην Υγειά», το Μέγαρο Μάξιμου εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο προαναγγέλλονται 4.000 προσλήψεις στην Υγεία. Μέσω αυτού, πρώτον, θυμηθήκαμε ότι υπάρχει και αρμόδιος υπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας και δεύτερον, θυμηθήκαμε τον Πρωθυπουργό να επισκέπτεται το Υπουργείο Υγείας τον Απρίλιο του 2015 και παρουσία του κ. Κουρουμπλή και του κ. Ξανθού να προαναγγέλλει τις ίδιες 4.000 προσλήψεις! Θυμηθήκαμε επίσης τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ να υπόσχεται «άμεσα» 10.000 διορισμούς! Γιατί όχι; Μήπως πρόκειται να γίνουν; Όμως, ακόμη κι αν επιτέλους πραγματοποιηθούν αυτοί οι διορισμοί, δεν επαρκούν για να καλύψουν, ούτε καν τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης του 2016, όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ. Σταγόνα στον ωκεανό.
Αν και όταν σοβαρευτεί η κυβέρνηση και αποφασίσει να σεβαστεί την απόγνωση των πολιτών που προκύπτει και από την κατάντια του ΕΣΥ, αν και όταν αποφασίσει να σταματήσει τα ψέματα, ίσως τότε μπορέσουμε να συζητήσουμε για τα νοσοκομεία, που εκτός από προσωπικό χρειάζονται και φάρμακα, σεντόνια και χαρτί υγείας, για να ξεκινήσουμε από τα απολύτως απαραίτητα. Ίσως καταφέρουμε να συζητήσουμε για την ουσία που είναι η αναδιάταξη των δυνάμεων του Συστήματος Υγείας και ο εκσυγχρονισμός του. Ίσως”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα