Δεν το βάζουν κάτω οι καθαρίστριες

Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών δεν το βάζουν κάτω. Σε νέα ανακοίνωσή τους τονίζουν πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη αδικία από τη δική τους κι ελπίζουν πως θα δοθεί η δέουσα προσοχή στο δίκαιο αίτημά τους και πως θα υπάρξει η πολιτική βούληση ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους.

Διαβάστε την ανακοίνωση των καθαριστριών:

«Είμαστε καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.

Έχουμε εργασθεί επί σειρά ετών με ”Σύμβαση Έργου”.

Ο μισθός μας εξ αρχής ήταν και παρέμεινε σε όλη τη διάρκεια του χρόνου

απασχόλησης μας στα 325,88 Ευρώ μέχρι και την απόλυση μας την

31-12-2012 όταν σταμάτησαν να ανανεώνονται οι συμβάσεις μας.

Έχοντας εργαστεί σε καθεστώς ομηρίας για 10 και 11 χρόνια, φροντίζοντας για την εύρυθμη λειτουργία σε ΔΟΥ και Κτηματικές Υπηρεσίες, χωρίς άδειες και υποχρεωμένες έστω και ασθενείς να βρισκόμαστε καθημερινά στην εργασία μας και ενώ έχουμε κερδίσει πρωτόδικα την μετατροπή της εργασιακής μας σχέσης σε Αορίστου, το Υπουργείο, αφού όλα αυτά τα χρόνια, μας στέρησε τη δυνατότητα μιας σταθερής εργασιακής σχέσης με έναν αξιοπρεπή μισθό, επιδόματα, άδειες κλπ, αποφάσισε ότι πετώντας στο δρόμο, ανασφάλιστες και χωρίς κανένα εισόδημα (ούτε καν ταμείο ανεργίας), γυναίκες 50 και 60 χρονών, θα διορθώσει την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Η πολιτική ηγεσία εφαρμόζοντας για άλλη μια φορά την τακτική του “διαίρει και βασίλευε”, φρόντισε να λειτουργεί με καθαρίστριες τριών ταχυτήτων. Έτσι αφού πέταξε στο δρόμο εμάς, σαν τον ποιό αδύναμο κρίκο, ακολούθησαν οι καθαρίστριες Αορίστου Χρόνου και αυτή τη στιγμή λειτουργεί με έναν ανεπαρκή αριθμό μονίμων συναδέλφων.

Διεκδικούμε πολιτική λύση στο διπλό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις πολιτικές επιλογές σε ότι αφορά τον κλάδο μας.

Διεκδικούμε εργασία, ασφάλιση και αξιοπρεπή διαβίωση για μας και τις οικογένειες μας και κάλυψη των αναγκών στις υπηρεσίες μας, καθώς καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και τα κενά που δημιουργήθηκαν δεν έχουν καλυφθεί.

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα αποκαταστήσει τις αδικίες.

Υπάρχει μεγαλύτερη αδικία από την δική μας;

Ελπίζουμε ότι θα δοθεί η δέουσα προσοχή στο δίκαιο αίτημα μας και θα υπάρξει η πολιτική βούληση ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα μας».

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα