Δεν υπάρχει απόφαση για έξοδο στις αγορές

«Δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση» σχολίασε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κυβερνητική πηγή για τη φημολογούμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μέσα στα επόμενα 24ωρα.

«Δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση. Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις αγορές ομολόγων και θα αποφασίσει για τον καταλληλότερο χρόνο εξόδου, όχι με βάση τις φημολογίες αλλά με αποκλειστικό κριτήριο τη βέλτιστη διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνητική πηγή.

Τι λένε οι πληροφορίες

Σύμφωνα με πληροφορίες το Μαξίμου θα προχωρήσει στην έξοδο προς τις αγορές μόνο όταν είναι σίγουρο ότι οι προσφορές θα αποφέρουν ένα επιτόκιο κάτω από 4,95%, επιτόκιο στο οποίο είχαν φτάσει τα 5ετή ομόλογα της κυβέρνησης Σαμαρά, προκειμένου αυτό θα χρησιμοποιηθεί επικοινωνιακά.

Η κρίσιμη Πέμπτη

Σε κάθε περίπτωση ορόσημο για την κυβέρνηση είναι η Πέμπτη κι αυτό γιατί την Πέμπτη συνεδριάζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να εγκρίνει το πρόγραμμά του για την Ελλάδα,  αλλά και την Έκθεση Βιωσιμότητας Χρέους.

Την ίδια ημέρα συνεδριάζει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην οποία η Ελλάδα, πάλι την Πέμπτη, θα καταβάλει 3,9 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ομολόγων.

Στο παιχνίδι μπαίνει και η Παρασκευή, καθώς αναμένεται η απόφαση της Standrard & Poor’s για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα