Δεν υπάρχει ελπίδα…

Μέχρι το 89′ του μεγάλου ντέρμπι στο ΟΑΚΑ μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού για τα προημιτελικά του Κυπέλλου όλα κυλούσαν ομαλά, μέχρι που ο Χάρα διαμόρφωσε το 1-0! Σε εκείνο το σημείο μερίδα οπαδών της «Ένωσης» μπήκε στο γήπεδο και ο Χ. Καλογερόπουλος διέταξε τη διακοπή του αγώνα, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν την πρόκριση στον ημιτελικό.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο με διάθεση να επιτεθούν για να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Τα λάθη εκατέρωθεν ήταν αρκετά, ενώ ο Ολυμπιακός έχασε λόγω τραυματισμού στο 12’ τον Ντουρμάζ, την θέση του οποίου πήρε ο Αφελάι.

Πρώτη ευκαιρία στο ματς ήταν για τους γηπεδούχους στο 34ο λεπτό, όταν ο Γιόχανσον έβγαλε βαθιά μπαλιά στον Πλατέλλα, αυτός έκανε παράλληλη στον Αραβίδη, αλλά εκείνος δεν κατόρθωσε να κοντρόλ και η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 39’ ήταν η σειρά των «ερυθρολεύκων» να χάσουν καλή ευκαιρία. Ο Ντομίνγκες έστρωσε την μπάλα στον Μανιάτη, ο οποίος σούταρε στην κίνηση από μακριά, αλλά ήταν πολύ άστοχος. Έως την λήξη του πρώτου ημιχρόνου δεν σημειώθηκε κάτι αξιοσημείωτο. Οι δύο αντίπαλοι αλληλοεξουδετερώθηκαν με εξαιρετική πίεση.

Το σύνολο του Βίτορ Περέιρα θέλησε να ανεβάσει λίγο το τέμπο στα ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με πίεση αρκετά ψηλά στην άμυνα της ΑΕΚ. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία, στο 54’, αλλά ο Μάνταλος νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Ρομπέρτο, έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Πλατέλλα.

Στο 76’ σημειώθηκε η μεγαλύτερη φάση για τον Ολυμπιακό, με τον Ντοσεβί, έπειτα από γύρισμα του Ντομίνγκες από τα δεξιά, να πετυχαίνει το δοκάρι από πολύ κοντά και με τον Ανέστη εξουδετερωμένο.

Στο 89’ ο Ολυμπιακός πέτυχε το πολυπόθητο για εκείνον γκολ που έψαχνε στα τελευταία λεπτά, με τον Χάρα να σκοράρει από κοντά. Οι παίκτες των Πειραιωτών πήγαν να πανηγυρίσουν έξαλλα στο σημείο του κόρνερ και ορισμένοι θερόαιμοι οπαδοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να τους επιτεθούν. Μάλιστα, ένας οπαδός πέταξε φωτοβολίδα προς τους ποδοσφαιριστές των «ερυθρολεύκων».

Η πράξη αυτή των φίλων της ΑΕΚ είχε ως αποτέλεσμα την οριστική διακοπή της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό να παίρνει την πρόκριση για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Μάνταλος (67’ Ντακόλ), Πλατέλλας (87’ Ντούνης), Μπαρμπόσα (81’ Ρόβας), Αραβίδης.

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μανιάτης (52’ Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς (65’ Φορτούνης), Ντομίνγκες, Ντουρμάζ (12’ Αφελάι), Ντοσεβί, Χάρα.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος. Βοηθοί: Αλεξέας, Μερκενίδης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα