Δεν υπάρχει θέμα Δέλλα στην ΑΕΚ!

Κι αν στον κόσμο της ΑΕΚ υπάρχει απογοήτευση, θυμός και έντονη επιθυμία για κριτική, στο εσωτερικό της ομάδας και του αμιγώς ποδοσφαιρικού τμήματος, η νηφαλιότητα είναι παραδειγματική.

Ο λόγος αυτής της νηφαλιότητας δεν είναι άλλος από το «γνώθι σαυτόν». Τόσο η διοίκηση, όσο και ο Τραϊανός Δέλλας, γνώριζαν όταν κήρυτταν «παύση μετεγγραφών», ότι η ομάδα είχε συγκεκριμένες δυνατότητες και κενά. Δεν τους ήρθε ο ουρανός σφοντύλι βλέποντας τις αδυναμίες στην Τούμπα και στο Φάληρο. Τις αξιολογούν και προχωρούν. Τόσο ως διοίκηση, όσο κι ως προπονητικό επιτελείο. Βέβαια, ο φίλος της ΑΕΚ μπορεί τότε να αναρωτηθεί: «Γιατί δεν τις καλύψαμε αυτές τις αδυναμίες; Γιατί ο Δέλλας δέχθηκε μία ΑΕΚ με ταβάνι τη δεύτερη θέση; Δεν ήθελε να κουβαλήσει το βάρος του πρωταθλητισμού; Είναι απλά ακόλουθος μίας συγκεκριμένης οικονομικής πολιτικής;».

Τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα κάποιοι μπορεί να τις ξέρουν. Το σίγουρο είναι ότι την ΠΑΕ ΑΕΚ τη βολεύει αυτή τη στιγμή να εξηγεί πως α) υπάρχει σφικτή οικονομική πολιτική λόγω του γηπέδου, β) ότι ο Δέλλας μαθαίνει κι αυτός από τα λάθη του και ότι γ) η διαιτησία παραμένει φιλική απέναντι στον Ολυμπιακό. Και τη βολεύει γιατί πέρα από τη δυνατότητα να καλύπτει τις ήττες, αυτά τα τρία δεδομένα ισχύουν, άρα δεν παραμυθιάζει κανέναν. Και ιδίως ισχύουν το πρώτο και το τελευταίο.

Το δεύτερο, αυτό που αφορά τον Τραϊανό Δέλλα, είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία. Σήμερα, ο Δέλλας βιώνει μία έντονη κριτική λόγω της αλλαγής του Σιμόες, ίσως της αδυναμίας του να βγάλει σημαντικά οφέλη από Ντιέγκο και Βάργκας, της κακής διαχείρισης του 0-1 στην Τούμπα, κ.α. Είναι σίγουρα σε δύσκολη θέση. Αλλά ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν έχει βιογραφικό απόλυσης προπονητών. Και επειδή ο προπονητής του απλά θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης» μήπως και βγάλει καμία κάθετη χωρίς να υποδειχθεί οφ σάιντ, δεν θα αλλάξει τη φιλοσοφία του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ.

Κάθε κουβέντα για τέλος της συνεργασίας με τον Δέλλα αυτή τη στιγμή είναι άκυρη. Το καλοκαίρι είναι άλλη υπόθεση εργασίας, τότε θα γίνει απολογισμός. Αλλά σήμερα είναι άκυρη. Η ΑΕΚ έχει χάσει μόνο από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και στο Φάληρο με κόντρα διαιτησίες.  Προφανώς δεν είναι ακόμη η ομάδα του παρελθόντος. Αλλά είναι ομάδα με δυνατότητες και με ένα τεράστιο συν! Ότι έφτασε στον πάτο και αναγκαστικά τα καλύτερα έρχονται. Κι αν αυτά τα καλύτερα, η διοίκηση θέλει να τα καλλιεργήσει με ένα, δύο, πέντε ή δέκα χρόνια με Δέλλα στον πάγκο, αυτό είναι εσωτερική υπόθεση.

Ο Δέλλας μπορεί να είναι καινούριος προπονητής, αλλά έχει αυτή τη φυσιογνωμία και προσωπικότητα που αν αποκτήσει στην καμπούρα του μία πενταετία στη Super League, θα μιλάμε για άλλο κόουτς. Λόγω όγκου, φωνής, εκτοπίσματος, παικτικού βίου και του ψαρωτικού και μοναδικού silver goal στον κόσμο, αν αποκτήσει και εμπειρία, έχει τα φόντα να γίνει ο προπονητής που δεν θα του κουνιέται κανείς. Ήδη σε μία ΑΕΚ γεμάτη νεαρά παιδιά που θέλουν να παίζουν δεν ακούγεται κιχ από τον Μπουονανότε, τον Βάργκας, τον Μπαρμπόσα. Αυτό το ξέρει καλά ο Μελισσανίδης. Όπως ξέρει και καταλαβαίνει πως και λάθος σύστημα παρέταξε στην Τούμπα και λάθος αλλαγή έκανε στο Φάληρο. Είναι θέμα του ιδίου, λοιπόν, να αποφασίσει αν μαζί με την ΑΕΚ των ονείρων του θέλει να δημιουργήσει και τον δικό του προπονητή. Το καλοκαίρι θα αποκαλυφθούν οι προθέσεις του.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα