«Δεν υπάρχει θέμα Grexit – Να δοθεί προοπτική στην Ελλάδα»

Διαλύει πλήρως τα σύννεφα του Grexit ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ όπως ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στα Νέα. Ο Γερμανός αντικαγκελάριος κρίνει ανάγκη να δοθεί προοπτική στην Ελλάδα και επισημαίνει πως «η στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα φέρει ανάπτυξη».

“Η ΕΕ σε κρίση εμπιστοσύνης. Η απάντηση και στο βρετανικό δημοψήφισμα πρέπει να είναι η προσπάθεια για δικαιότερη, δημοκρατικότερη και διαφανέστερη Ευρώπη, λέει αρχικά ο υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στη συνέντευξή του.Παράλληλα τονίζει την ανάγκη να ανανεώσει και να επικαιροποιήσει η ΕΕ την υπόσχεση ευημερίας στους πολίτες της, με πρώτο μέλημα την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους που μαστίζει χώρες όπως η Ελλάδα.

«Η χώρα έχει μεγάλο δυναμικό»
Ξεκαθαρίζει δε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι δεν υπάρχει θέμα Grexit, τονίζοντας ότι στη χώρα θα πρέπει να δοθούν προοπτικές.

«Η Ελλάδα ανήκει στην ΕΕ. Το Grexit δεν τίθεται σε συζήτηση. Για αυτό ζητούμενο τώρα είναι να δοθεί προοπτική στην Ελλάδα. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: ένα σημαντικό σκέλος της επίσκεψής μου είναι το θέμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στη Γερμανία κατορθώσαμε να δρομολογήσουμε τη μεγάλη στροφή στην ενέργεια. Πάνω από 30% του ηλεκτρικού ρεύματος προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Στην Ελλάδα, οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες. Η χώρα έχει μεγάλο δυναμικό, πρόκειται για τεράστια αγορά ανάπτυξης στην Ελλάδα, που είναι ταυτόχρονα και οικολογική. Θέλω η Γερμανία και η Ελλάδα να συνεργαστούν στενά και είχα μία σειρά από επιχειρήσεις στην αποστολή μου, οι οποίες θέλουν ακριβώς το ίδιο. Θέλουν να επενδύσουν και ακριβώς τέτοιες ευκαιρίες πρέπει να αξιοποιήσουμε.», σημειώνει.

Ο Γκάμπριελ ως πρόεδρος του SPD ενδιαφέρεται σαφώς και για την πορεία της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, στον προθάλαμο της οποίας βρίσκεται συχνά τελευταία ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Προτιμά ωστόσο να παραμείνει υπουργός Οικονομίας και τονίζει το ενδιαφέρον για τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Γερμανίας με προνομιακό πεδίο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στις οποίες η Γερμανία πρωτοστατεί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα