“Δεν υπάρχει θέμα Grexit”

Kατηγορηματικός εμφανίστηκε ο Τόμας Βίζερ αναφερόμενος στην Ελλάδα αφού εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης και ότι δεν υπάρχει ζήτημα «Grexit».

“Στους κύκλους μας, κανείς δεν πιστεύει ότι θα λύσει τίποτα. Κανείς δεν το θέλει και δεν είναι εφικτό ή σκόπιμο. Δεν είναι ζήτημα” τόνισε χαρακτηριστικά o επικεφαλής του Euroworking Group.

«Υπάρχουν πολλές ενδείξεις από την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ότι είναι ακόμα αποφασισμένοι να συμμετάσχουν στο ελληνικό πρόγραμμα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφιβάλλουμε τώρα», είπε μεταξύ άλλων  και έσπευσε να υποβαθμίσει τις συνεχείς δηλώσεις του Τεντ Μάλοκ, του ανθρώπου που… διατυμπανίζει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να τον χρίσει πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκτίμησε όπως όλα διακυβεύονται από την καθυστέρηση της δεύτερης αξιολόγησης και έστειλε μήνυμα πως κούρεμα χρέους δεν θα υπάρξει, όλα θα κινηθούν στη βάση της απόφασης του Μαΐου για το ελληνικό χρέος κι αν υπάρξει λόγος θα επανεξαταστούν τα μέτρα μετά το τέλος του προγράμματος.

Ο επικεφαλής του EuroWorking Group (EWG),εκτίμησε ότι οι ελληνικές προοπτικές για την ανάπτυξη είναι σαφώς θετικές, ενώ αναφερόμενος στον χρόνο επίτευξης συμφωνίας υποστηρίζει πως «η πραγματική πίεση χρόνου υπαγορεύεται από το τι ζημιά περαιτέρω καθυστέρηση θα κάνει στην ελληνική οικονομία. Η ανάπτυξη, οι ιδιωτικές επενδύσεις σε επιχειρήσεις και στην ιδιωτική κατανάλωση όλα διακυβεύονται».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα