«Δεν υπάρχει “καλή” και “κακή” ΔΕΗ»

Στο μείζον θέμα της ΔΕΗ αναφέρθηκε σε δηλώσεις της το πρωί της Δευτέρας η Σοφία Βούλτεψη. Μιλώντας στη τηλεόραση του ΑΝΤ1 η κυβερνητική εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει “καλή” και “κακή” ΔΕΗ» και επισήμανε  ότι πρόκειται για δύο εταιρείες που θα είναι ανταγωνιστικές. «Είναι πλήρως εξισωμένες οι δύο ΔΕΗ», ανέφερε χαρακτηριστικά, με αφορμή το νομοσχέδιο που προωθείται και αφορά τη “μικρή” ΔΕΗ.

Μεταξύ άλλων η κ. Βούλτεψη δήλωσε ότι η κυβέρνηση χαιρετίζει την υπεύθυνη στάση της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, του Σπάρτακου και των άλλων σωματείων, «που έδειξαν με τον τρόπο τους ότι η δημοκρατία λειτουργεί, διότι στη δημοκρατία οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές», τονίζοντας ότι, όταν λειτουργεί η δημοκρατία σε μία χώρα, λύσεις βρίσκονται.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν μπορεί να υπάρχει απεργία, χωρίς ούτε ένα συνδικαλιστικό αίτημα.

Σχετικά με τις καταγγελίες του κ. Καραλευθέρη για την αξία της ΔΕΗ, ο οποίος επικαλέστηκε στοιχεία του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου της Κρήτης, κ. Φώσκολου, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι αυτοί οι αριθμοί δεν υπάρχουν πουθενά. «Βεβαίως, υπάρχουν διάφορες εκτιμήσεις που γίνονται. Όταν μία επιχείρηση δεν έχει ρευστό, δεν έχει κεφάλαια, για να κάνει τον εκσυγχρονισμό που χρειάζεται, να αναπτυχθεί στην περιοχή ενεργειακά και να αναπτύξει τις υποδομές της, πρέπει να βρει χρήματα. Μέχρι στιγμής, τα 2 στα 3 ευρώ της ΔΕΗ πηγαίνουν στη μισθοδοσία»», δήλωσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα