Δεν υπάρχει καμία Αστάνα

Πριν από τρεις εβδομάδες ο Ολυμπιακός υποδεχόταν την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», προερχόμενος από ένα ματς για το Europa League κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Σε αυτή την αναμέτρηση οι «ερυθρόλευκοι» δεν εμφάνισαν σημάδια κούρασης. Το αντίθετο, μάλιστα, είχε ρυθμό στο παιχνίδι του και μάλλον βοηθήθηκαν από το 90λεπτο κόντρα στους Κύπριους.

Αυτή τη φορά, όμως, κι ενώ στο πρόγραμμα υπάρχει πάλι ευρωπαϊκό ματς την Πέμπτη και μεγάλο ντέρμπι την Κυριακή, ο Πάουλο Μπέντο δεν μπορεί και δεν θέλει να δει τα παιχνίδια με την ίδια φιλοσοφία όπως αυτά με τον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ. Τα πράγματα τώρα είναι εντελώς διαφορετικά.

Οι Πειραιώτες έχουν καταφέρει μία διαφορά τεσσάρων βαθμών από τον ΠΑΟ και επτά από τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και στην πραγματικότητα θα τους αφήσουν όλους πίσω ένα επτάποντο (τουλάχιστον) αν νικήσουν τους «πράσινους» στο Φάληρο. Με ισοπαλία θα επιτρέψουν στον ΠΑΟ να μείνει σε απόσταση τεσσάρων πόντων και ΠΑΟΚ, ΑΕΚ θα μπορούν να μειώσουν σε πέντε, ενώ με ήττα, το πρωτάθλημα θα αρχίσει σχεδόν από την αρχή, τουλάχιστον όσον αφορά στη μάχη ΠΑΟ και ΟΣΦΠ.

Βέβαια, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, και στο Europa League θα χάσει έδαφος ο Ολυμπιακός αν δεν πάρει τη νίκη με την Αστάνα, ωστόσο ο Μπέντο το φιλοσόφησε αρκετά και αποφάσισε να κάνει κάποιες αλλαγές προκειμένου συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές να πάνε στο ελληνικό ντέρμπι πανέτοιμοι και όχι καταπονημένοι από το μακρύτερο ταξίδι που θα μπορούσε να κάνει τέτοια εποχή μία ελληνική ομάδα, καθώς η Αστάνα είναι πόλη κοντά στη Μογγολία! Δεν είναι το παιχνίδι, δηλαδή, που ανησυχεί τον Μπέντο, αλλά το γεγονός ότι η Παρασκευή θα είναι ένα ολόκληρο ταξίδι και το Σάββατο μία ολόκληρη αποκατάσταση!

Οι παίκτες που θα μείνουν πίσω ίσως προκαλέσουν έκπληξη. Οι πληροφορίες λένε πως θα κάνει 4-5 αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα