«Δεν υπάρχει καμία επικοινωνία με τη Ν.Δ.»

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως επικοινωνία και κανένας δίαυλος». Αυτό ξεκαθάρισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιστροφής  του στη Νέα Δημοκρατία. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ  FM  τόνισε πως «σχεδιάζω την πολιτική του ΛΑΟΣ εν όψει των γεγονότων και αυτών που έρχονται και το τελευταίο που θα ήθελα, για μια σειρά επιχειρημάτων, να παραδοθεί η Ελλάδα στον Τσίπρα».

Και για να μη γίνει αυτό, θα πρέπει να γίνει μια σειρά πραγμάτων. Πρώτον, αλλαγή πολιτικής. Ο Τσίπρας δεν έρχεται. Τον φέρνει αυτή η πολιτική. Π.χ. ο ΕΝΦΙΑ έστειλε ένα, δύο, πέντε, δέκα ή χιλιάδες στον Τσίπρα. Άρα, ή θα κάνουν μια άλλη πολιτική και είμαι θετικός να συμβάλλω, πιο φιλολαϊκή ή τότε ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του – με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Θα συνεργαστώ στην άσκηση μιας άλλης πολιτικής και όχι απαραίτητα με αυτούς τους δύο.

Ποιοι είναι οι τρόποι; Λες: «κύριοι, συμφωνούμε σ’ αυτό;» και αν αυτό γίνει στο πλαίσιο μιας άλλης πολιτικής, νομίζω ότι δεν θα έχουμε καμία δυσκολία. Αλλά στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής που μας οδηγεί στον γκρεμό υπάρχει δυσκολία και κανείς, νομίζω, δεν θα έλθει. Είτε θα καταλάβουν λοιπόν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πλαίσιο συνεργασίας μαζί τους είτε θα καταλάβουν ότι η αλλαγή πολιτικής φέρνει συνθήκες συνεργασίας και αποκλείει τους λόγους παράδοσης της εξουσίας στον Τσίπρα.

«Εάν δεν υπάρξει λάθος στους χειρισμούς, θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας»

Ο κύριος Καρατζαφέρης αναφέρθηκε και σε ενδεχόμενη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. «Εάν δεν υπάρξει λάθος στους χειρισμούς, θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και λυπάμαι για να το πω, αλλά πράγματι γίνονται λάθος χειρισμοί. Έχασαν τους αιφνιδιασμούς όταν βγάζουν ονόματα τόσο νωρίς.

(Το πρόσωπο αυτό) πρώτα-πρώτα πρέπει να έχει εκτόπισμα στο εξωτερικό. Είμαστε στο ναδίρ της εκτίμησης και χρειάζεται ένας πρόεδρος που θα μπορούσε να ανεβάσει το κύρος της χώρας. Και δεύτερον, να μπορέσει να δημιουργήσει συνθήκες ελπίδας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Περί αυτού πρόκειται. Η (πολιτική) τοπογραφία από πότε λαμβάνεται υπόψη ως προσόν αξιοσύνης; Απ’ όπου κι αν προέρχεται, εάν είναι άξιος»

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα