“Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν επώδυνοι συμβιβασμοί”

Δεν πρόκειται να περάσουν επώδυνοι συμβιβασμοί, είναι το μήνυμα που στέλνει στους δανειστές ο Δημήτρης Στρατούλης. Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων έκανε λόγο για «εμμονές» σε ζητήματα όπως η μείωση συντάξεων, οι ομαδικές απολύσεις και η μη επαναφορά του κατώτατου μισθού.

Μιλώντας στο MEGA ο κ. Στρατούλης διαβεβαίωσε εκ νέου ότι δεν πρόκειται να μειωθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις, τόνισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν επώδυνοι συμβιβασμοί» και επανέλαβε τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι στις επόμενες ημέρες να έχουμε συμφωνία και για τον λόγο αυτό «έχει μπει μπροστά ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη διαπραγμάτευση», καθώς «με τα τεχνικά κλιμάκια που είχαν έρθει στην Ελλάδα δεν βγάζεις άκρη».

«Υπήρχαν εμμονές ότι ισχύει μνημόνιο και ότι πρέπει να κάνουν 5η αξιολόγηση» τόνισε αναφερόμενος σε αυτά τα κλιμάκια.

Όσον αφορά στις πιέσεις που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση είπε ότι στο τελευταίο Eurogroup κάποιοι εξέφρασαν αντιρρήσεις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων και την παράτασή της, παρά το γεγονός ότι αποτελεί «μεγάλη ανάσα και για τα ταμεία και για τους οφειλέτες».

«Τι θέλουν; Να μας λιώσουν σαν σκουλήκια; Να μην έχουμε καθόλου ρευστό; Είναι πολιτική τακτική αυτή έναντι σε μια χώρα που υποτίθεται ότι είναι ισότιμο μέλος της Ε.Ε. ή είναι παγίδες που στήνονται; Θέλουν να μας στραγγίξουν; Αυτές δεν είναι πρακτικές απέναντι σε μια ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα» δήλωσε.

Τέλος, ο κ. Στρατούλης επανέλαβε ότι «η διαφωνία είναι πολιτική και θα λυθεί πολιτικά στα κεντρικά όργανα της Ευρωζώνης, ακόμα και σε συμβούλιο κορυφής αν χρειαστεί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα