«Δεν υπάρχει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο με την Ελλάδα»

Αλαλούμ επικράτησε την Τετάρτη για τη συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών ώστε να κλείσει η β΄ αξιολόγηση, αφού το Reuters αρχικά έκανε λόγο για «κλείσιμο», που προβλέπει «πετσόκομα» των συντάξεων σε ποσοστό 1% του ΑΕΠ και μείωση του αφορολόγητου περίπου στις 6.000 ευρώ, που εν συνεχεία διαψεύστηκε από τις Βρυξέλλες και από κυβερνητικές πηγές.
Στο θέμα αναφέρθηκε ο Γέρουν Ντάσειλμπλουμ.

«Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο με την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, μιλώντας σε ολλανδούς βουλευτές στη Χάγη, απαντώντας έτσι στις πληροφορίες του Reuters που έκαναν λόγο για προκαταρκτική συμφωνία. Τόνισε ωστόσο, πως έχει γίνει όμως μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, η συμφωνία για την β’ αξιολόγηση ενδεχομένως να περιλαμβάνει και την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, η οποία θα είναι περίπου 7 δισ. ευρώ.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα του Brexit υποστηρίζοντας ότι η Μεγάλη Βρετανία θα πρέπει να πληρώσει το λογαριασμό πριν μπει σε διαπραγματεύσεις για μια νέα συμφωνία για τις εμπορικές συναλλαγές.

Εν τω μεταξύ «πακέτο» από νέα επώδυνα μέτρα που θα ξεπεράσουν τα 4,2 με 4,3 δισ. ευρώ προκειμένου οι καθαρές εισπράξεις για τα ταμεία να μην πέσουν κάτω από τα 3,8 δισ. ευρώ, πρόκειται να παρουσιάσει στο  Euro Working Group της Πέμπτης ( EwG) η κυβέρνηση «κλειδώνοντας» έτσι και την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα