“Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο”

Απάντηση στις νέες προκλήσεις των Τούρκων για “αμφισβητούμενες περιοχές” στο Αιγαίο έδωσε ο Δημήτρης Βίτσας.  “Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Όλα είναι κατοχυρωμένα με διεθνείς συνθήκες και με βάση αυτές συγκροτούμε τη στρατηγική μας” ξεκαθάρισε ο αν. υπουργός Άμυναςμιλώντας στον ρ/σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm».

Το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση θα σχολιάσει την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τα 298 νησιά, ανέφερε ο κ. Βίτσας, σχολιάζοντας δηκτικά πως «όταν διεξάγονται συζητήσεις στη Γενευη για το Κυπριακό, τέτοιες ανακοινώσεις δεν βοηθούν στη δημιουργία καλού κλίματος».

Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ έκανε λόγο για «αμφισβητούμενες περιοχές» στο Αιγαίο στις οποίες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν θα δεχτεί de facto καταστάσεις».

«Περιμένουμε από τους γείτονές μας, να επιδείξουν σύνεση και να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο ζήτημα με ευαισθησία απέναντι στην Ελλάδα, την κυβέρνησή μας και την κοινή γνώμη», τόνιζε η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα