Δεν υπάρχουν τα παλικάρια!

Εκτός από ένας ικανός –για τα ελληνικά δεδομένα– προπονητής που ξέρει να φτιάχνει καλές ομάδες και να τους δίνει συγκεκριμένη ταυτότητα, ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι και μια ιδιαίτερη περίπτωση χαρακτήρα, γεγονός που έχει αποδειχθεί πολλές φορές.

Για να μην πηγαίνουμε σε… μακρινά χρόνια, ενθυμούμενοι περιστατικά όπως με τον Πάουλο Σόουζα, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε έρθει σε ρήξη με ποδοσφαιριστές του στον ΠΑΣ Γιάννινα (Κεϊτά, Ντε Βινσέντι, Ζαϊρί, Πατσατζόγλου), αλλά και στον Πλατανιά (Ουντόζι). Τα αποτελέσματα των αποφάσεών του κατά τη συντριπτική πλειοψηφία τον δικαιώνουν και για αυτόν τον λόγο το καλοκαίρι ο Ιβάν Σαββίδης του έδωσε τα «κλειδιά» των αποδυτηρίων, ώστε να πράξει αυτός ό,τι νομίζει.  Επιλογή που σίγουρα εμπεριέχει ρίσκο, αφού ο Άγγελος ποτέ δεν συμβιβαζόταν με καταστάσεις και αν ένας παίκτης δεν του έκανε, τον «τελείωνε» χωρίς να σκέφτεται συμβόλαια. Κάτι ανάλογο έκανε και φέτος.

Μάαρτεν Μάρτενς

Ο Μάαρτεν Μάρτενς ήρθε στον ΠΑΟΚ μετά βαΐων και κλάδων, ως ο πρώτος πασέρ του ολλανδικού πρωταθλήματος με τη φανέλα της Άλκμααρ. Ότι κάτι δεν ταίριαζε στη δική του ιδιοσυγκρασία με αυτή του «Δικεφάλου» φαινόταν από πέρυσι τον Ιανουάριο, όταν και ήρθε στην ομάδα, αλλά όπως ήταν φυσικό του δόθηκε πίστωση χρόνου. Ο Βέλγος αποτέλεσε προσωπικό στοίχημα του Αναστασιάδη, καθώς πίστευε στο ταλέντο του και ήθελε να τον αναστήσει, όχι τόσο για να φανεί ο ίδιος (σίγουρα ο Άγγελος τα παραμερίζει κάτι τέτοια), όσο για να προσφέρει μια έξτρα ποιότητα στην ομάδα. Όσο κι αν προσπάθησε δεν τα κατάφερε, αφού ο παίκτης ήταν εντελώς εκτός κλίματος, ενώ και από άποψη νοοτροπίας, όταν κατάλαβε ο Αναστασιάδης κόντρα στην Γκινγκάμπ ότι ο παίκτης δεν… καιγόταν να προσφέρει, του είπε ότι δεν πρόκειται να ξαναπαίξει με την ομάδα. Πράγματι, ο παίκτης τώρα βρίσκεται στην Μπριζ  και δεν πρόκειται να φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα με την τωρινή κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάρτενς είχε το υψηλότερο συμβόλαιο στην ομάδα (800.000 ευρώ), αλλά κάτι τέτοιο δεν ενδιέφερε καθόλου τον Άγγελο.

Νίκος Σπυρόπουλος

Η δεδομένη αποχώρηση του Νίκου Σπυρόπουλου αποτελεί, ίσως, την πιο ανώδυνη ρήξη που είχε φέτος ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, αφού πρόκειται για μια περίπτωση ποδοσφαιριστή που δεν ήταν ούτε βασικός, ούτε αγαπητός στην εξέδρα, ούτε υψηλόμισθος. Συγκεκριμένα, μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο στην Τούμπα, προπονητής και παίκτης είχαν εντονότατο φραστικό επεισόδιο, γεγονός που σήμανε και το τέλος του αριστερού μπακ από την ομάδα. Απ’ ευθείας ο Αναστασιάδης τον παρέπεμψε για απολογία στη διοίκηση, δεν τον αφήνει να προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα και ήδη ο 31χρονος ψάχνει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Γιώργος Τζαβέλλας

Η πιο περίπλοκη υπόθεση από τις προηγούμενες είναι με διαφορά αυτή του Γιώργου Τζαβέλλα. Στο μυαλό των οπαδών του ΠΑΟΚ, ο διεθνής άσος αντιπροσωπεύει τον «τσαμπουκά» που θέλουν να βλέπουν εντός αγωνιστικού χώρου από τους παίκτες και αυτόν που δεν φοβάται να χαρακτηριστεί από αντιπάλους, αρκεί να ωφελείται ο ΠΑΟΚ. Ωστόσο, ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του ποδοσφαιριστή ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με αυτόν του προπονητή και χάθηκε η μπάλα. Η αρχή έγινε στην αρχή της σεζόν. Ο Αναστασιάδης έδιωξε τον παίκτη προς το τέλος μιας προπόνησης, επειδή γκρίνιαξε για μία φάση στο δίτερμα. Το δεύτερο ήταν πριν και μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όταν ο Τζαβέλλας δεν δέχτηκε ότι ο προπονητής του τον άφησε εκτός αποστολής δίχως να τον ρωτήσει, ενώ στη συνέχεια τον «άδειασε» και στη συνέντευξη Τύπου:  «Ο Τζαβέλλας βγήκε αλλαγή στο προηγούμενο παιχνίδι. Ζήτησε άδεια να έρθει να δει τον προσωπικό του γιατρό. Κι αυτός δεν έκανε τίποτα. Ο δικός μας γιατρός τα κάνει όλα. Έχουμε το καλύτερο ιατρικό τιμ και όχι μόνο είμαστε σίγουροι 100% για τους γιατρούς μας, αλλά έρχονται και από άλλες ομάδες να τον επισκεφτούν. Ο Τζαβέλλας έμεινε έξω γιατί δεν ήταν έτοιμος», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του «Δικεφάλου». Το τελειωτικό «χτύπημα», όμως, ήρθε μετά το ματς με την Τρίπολη, καθώς ο Αναστασιάδης είχε στο μυαλό του ότι οι παίκτες ήθελαν να τον «φάνε» και έριξε μεγάλο φταίξιμο και στον Τζαβέλλα. Μάλιστα, στο τρίτο γκολ που δέχθηκε ο «Δικέφαλος», όλο το φταίξιμο έπεσε στον Έλληνα αμυντικό και ουσιαστικά τον «τέλειωσε» από την ομάδα. «Δεν υπάρχουν τα παλικάρια αυτά. Έχουν ενημερωθεί εδώ και καιρό, δεν ξέρω αν είστε εσείς ενημερωμένοι, αλλά δεν θα είναι πλέον στην 18άδα. Το σκεπτικό είναι η ομάδα. Δεν έχω τίποτα με τα παιδιά και το γνωρίζουν κι αυτοί…» Με αυτή τη φράση, λοιπόν, ο Άγγελος έδωσε το στίγμα του για το παρόν και το μέλλον.

Χαμηλούς τόνους για τις συναντήσεις

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο υπήρξε συνάντηση του Ιβάν Σαββίδη με τους Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Γιάννη Αλαφούζο με θέμα συζήτησης την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου και, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, για το πώς θα αντιπαρατεθούν απέναντι στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό.

Ωστόσο, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, όμως, δεν θέλει να βγουν άλλες πληροφορίες προς τα έξω, καθώς ποντάρει σε μεγάλο βαθμό στον αιφνιδιασμό. Ο Σαββίδης ζήτησε από τους συνεργάτες τους στην ΠΑΕ να μη διαρρεύσει τίποτα άλλο από εδώ και στο εξής σχετικά με αυτό το θέμα. Όπως λέγεται χαρακτηριστικά, οι πληροφορίες που σχετίζονται με το συγκεκριμένο θέμα, θα μένουν ανάμεσα σε συγκεκριμένα άτομα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα