«Δεν υπάρχουν ψευτοβεντετισμοί στο “Πρωινό”»

Η απόλυτη χημεία που ανέπτυξε το «Πρωινό» στη μετα-Λιάγκα εποχή ήταν αποτέλεσμα λίγων μόνο κοινών τηλεοπτικών ημερών και το μυστικό για την εκπληκτική πορεία που διαγράφει στους πίνακες τηλεθέασης. Μέλος για πρώτη χρονιά της ομάδας και λάτρης του ρεπορτάζ, ο Στέφανος Κωνσταντινίδης, έδωσε άλλο αέρα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Μιλώντας στην «Α» δηλώνει κατηγορηματικά δημοσιογράφος, ξεκαθαρίζει πως στην εκπομπή δεν υπάρχουν βεντετισμοί και αποκαλύπτει ποιο ήταν εκείνο το στοιχείο που ζητούσε στη νέα του τηλεοπτική στέγη, αποχωρώντας από το «Ε».

Συνέντευξη στην Αντωνία Μαραγούσια

Μαλακώνει όταν τον ρωτάμε για τη μονάκριβη κόρη του, Κάλλια, αλλά και αγριεύει όταν του θυμίζουμε τη σπουδαία δημοσιογραφική επιτυχία με τη συνέντευξη του Άσαντ που υποβαθμίστηκε στην Ελλάδα. Ζώντας καθημερινά σε τρελούς ρυθμούς, ξεχνάει την κούραση με δύο τρόπους: τις γυναίκες της ζωής του και την ενασχόλησή του με τα μαχητικά αθλήματα (ιδρυτής του «Battle»)…

Στη μετα-Λιάγκα εποχή, το «Πρωινό» δεν έχει αντίπαλο στους πίνακες τηλεθέασης. Υπάρχει μυστικό της επιτυχίας και, αν ναι, ποιο είναι αυτό;

«Υπάρχει μία ζώνη, η οποία έχει χτιστεί με πάρα πολύ κόπο κι έξυπνο τρόπο. Όλοι ξέραμε ότι η Φαίη είναι μία πολύ καλή παρουσιάστρια, όμως φέτος απέδειξε ότι μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της, με το γυναικείο κοινό να την ακολουθεί πιστά. Υπάρχει επίσης μία δυνατή ομάδα με άποψη, άνθρωποι που είναι δημοσιογράφοι, και αυτό έχει δώσει μία επιπλέον ώθηση στο να βγαίνουν πρωτογενή θέματα. Η αρχισυνταξία και η παραγωγή θεωρώ πως κάνουν πρωταθλητισμό χωρίς να επαναπαύονται στις δάφνες της επιτυχίας».

Ήταν μεγάλο το βάρος στο ξεκίνημα της χρονιάς τόσο για όλη την ομάδα όσο και για σένα προσωπικά που άλλαξες περιβάλλον;

«Αρχικά υπήρχε ένα μικρό άγχος για το πώς θα δέσουμε και θα γίνουμε ομάδα στον αέρα. Όλοι μας κάνουμε χρόνια αυτή τη δουλειά και δεν χρειάστηκε καν να περάσουν εβδομάδες. Πάντως, όλοι συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε πάνω σε αυτό το κομμάτι και δεν επαναπαυόμαστε στα νούμερα. Το σημαντικό είναι ότι ο καθένας δεν αισθάνεται κάτι παραπάνω από αυτό που πραγματικά είναι μέσα στην ομάδα. Δεν υπάρχουν ψευτοβεντετισμοί και κόντρες. Όσον αφορά την αρχισυνταξία, η Ελεάννα Τρυφίδου αποτελεί εγγύηση».

Συνεργάστηκες με τη Χριστίνα Λαμπίρη και φέτος με τη Φαίη Σκορδά. Πες μας κάτι που έχουν κοινό και κάτι στο οποίο είναι τελείως διαφορετικές…

«Το κοινό είναι ότι αγαπούν πάρα πολύ την οικογένειά τους, και γι’ αυτόν τον λόγο τις θαυμάζω πάρα πολύ. Η Χριστίνα αντιμετωπίζει τελείως διαφορετικά την καθημερινότητα στη δουλειά της, την ενδιαφέρουν πολύ τα κοινωνικά θέματα, που είναι και το καλό της χαρτί. Από την άλλη, η Φαίη είναι μια νεότερη παρουσιάστρια, η οποία κάνει θραύση στο νεανικό γυναικείο κοινό και οι γυναίκες την αγαπούν πάρα πολύ και την εμπιστεύονται…»

Θεωρείς τον εαυτό σου περισσότερο παρουσιαστή ή δημοσιογράφο;

«Είμαι δημοσιογράφος και το λέω κατηγορηματικά. Απλά στην τηλεόραση παρουσιάζω ένα θέμα μου, μία συνέντευξη, έχω μία άποψη και την εκφράζω… Ήμουν, είμαι και θα είμαι δημοσιογράφος. Αυτό που με ενδιαφέρει πάντα και αυτό που με εξιτάρει είναι να κάνω δημοσιογραφικές επιτυχίες. Άσχετα, αν θα τις παρουσιάζω μπροστά ή πίσω από τις κάμερες. Για μένα δεν υπάρχουν τίτλοι στο ρεπορτάζ».

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στην Άποψη του Σαββατοκύριακου. 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα