«Δεν υπάρχουν 180 βουλευτές για την Προεδρική εκλογή»

Οι 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελούν μείζον κυβερνητικό θέμα. Από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στα Παραπολιτικά fm, εξέφρασε την άποψή της  πως «αυτοί (οι 180 βουλευτές) είναι δύσκολο να βρεθούν»,  δεν απέκλεισε τις πρόωρες εκλογές,  τόνισε πως  η κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει πίσω στην πορεία που ακολουθεί και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εγώ πιστεύω ότι η κυβέρνηση με τίποτα δεν πρέπει να παρεκλίνει από την πορεία της. Κρατήθηκε όρθια εν μέσω θυέλλης. Θα πρέπει και σήμερα να μην παρασυρθεί από λαϊκιστικές κορώνες. Χαίρομαι που αυτή την στιγμή μιλάμε επι της ουσίας. Χρειαζόμαστε στήριξη από την Ε.Ε. Θα υπάρξει επιτήρηση αλλά όχι με τον τρόπο που ξέραμε. Δεν θα έρχονται κάθε τρείς μήνες οι 3 καμπαλέρος να ελέγχουν. Όσοι λένε ότι έχουν διαφορετική λύση είναι βαθιά νυχτωμένοι», είπε αρχικά  η κα Μπακογιάννη.

«Δεν συμβαίνουν ούτε στον ‘Αρη αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Αυτό που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταργήσει τους 370 νόμους και θα διαπραγματευθεί δεν συμβαίνουν ούτε στον ‘Αρη».

Για την έξοδο από το Μνημόνιο

Η κα Μπακογιάννη είπε ότι μπορεί η έξοδος από το Μνημόνιο να είναι και τον Μάρτιο αλλά αυτό θα το κρίνει το οικονομικό επιτελείο μαζί με τους εταίρους.

«Δεν ξέρω αν θα βγούμε 31 Δεκεμβρίου ή το Μάρτιο η έξοδος από το Μνημόνιο, εκτιμώ θα είναι το Μάρτιο με την εκταμίευση της τελευταίας δόσης, αλλά αυτό είναι θέμα εσωτερικής διαπραγμάτευσης. Οφείλουμε να κάνουμε αυτό που μας συμφέρει. Δεν πρέπει υπό την πίεση του λαϊκισμού να θέσουμε σε αμφισβήτηση τις θυσίες του λαού. Χωρίς την έκθεση της τρόικας δεν θα γίνει τίποτα. Αν δεν κλείσουμε την διαπραγμάτευση και δεν τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα τότε πρέπει να ανοίξουν οι άλλες συζητήσεις για το χρέος. Ναι το χρέος θέλει ρύθμιση. Προβλέπω ότι θα πάμε σε μια επιμήκυνση με σταθερό επιτόκιο.»

«Βλάπτει την χώρα η ακραία πόλωση»

Για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας η κα Μπακογιάννη είπε:

«Είναι πρόωρο να σας πω αν θα βγει Πρόεδρος. Η ακραία πόλωση δυσκολεύει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Βλάπτει την χώρα η ακραία πόλωση. Κακώς επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να παίζουμε ένα κομματικό παιχνίδι.

Θα σας πω ότι το πρώτο θετικό δείγμα είναι η κοινή αντίδραση όλων των κομμάτων χθες (σ.σ την Δευτέρα)  στο θέμα της Κύπρου. Σήμερα δεν υπάρχουν οι 180 με βάση τις δηλώσεις των βουλευτών. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν συνάδελφοι που είπαν ότι θα αποφασίσουν την τελευταία στιγμή».

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα