«Δεν χρειάζεται να κλείσει ένα κανάλι, υπάρχει και το διαδίκτυο»

«Όσοι δεν πάρουν άδεια, θα εκπέμπουν στο διαδίκτυο». Αυτό τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης, αναφερόμενος στα κανάλια που δεν εξασφαλίσουν την μία εκ των τεσσάρων (αν τελικά είναι τόσες) αδειών, προσπαθώντας έτσι να χαμηλώσει τους τόνους στο ζήτημα της αδειοδότησης.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στον Real Fm για την «επόμενη ημέρα» των τηλεοπτικών σταθμών που δεν θα εξασφαλίσουν μία από τις τέσσερις άδειες, ο κ. Σπίρτζης απάντησε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος ένα τηλεοπτικό κανάλι να κλείσει, κατά τη γνώμη μου, γιατί δεν πέτυχε να πάρει μία άδεια τηλεοπτικής εκπομπής».

«Υπάρχουν άλλοι τρόποι να μεταδίδει ένα κανάλι το τηλεοπτικό του πρόγραμμα», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Οι άλλοι τρόποι είναι οι τηλεοπτικές πλατφόρμες, υπάρχουν δύο μεγάλες στη χώρα μας, υπάρχει το διαδίκτυο».

Για το ενδεχόμενο συρρίκνωσης των τηλεοπτικών σταθμών ανέφερε «γιατί να συρρικνωθούν; Θα δώσουν μία καλή προσφορά και θα πάρουν άδεια. Κάποιοι θα μείνουν απ’ έξω και αυτοί που θα μείνουν απ’ έξω θα είναι αυτοί που θα δώσουν λιγότερα χρήματα».

«Εγώ εκτιμώ ότι η οικονομική δυνατότητα των καναλιών και των εταιρειών που αναφέρατε είναι τέτοια που μπορούν να διασφαλίσουν ότι θα διαθέσουν στο ελληνικό δημόσιο, ένα πολύ μεγάλο ποσό και να έχουν άδεια. Δηλαδή, όλο αυτό που γινόταν όλα αυτά τα χρόνια, να μην έχουμε τηλεοπτικές άδειες και να υπάρχουν αυτά τα κανάλια χωρίς άδεια, και χωρίς να πληρώνουν για την άδεια προς το ελληνικό δημόσιο, είναι καλύτερα δηλαδή;» κατέληξε ο υπουργός Υποδομών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα