Δεσμεύθηκε για αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ ο Αλεξιάδης – Ποιους θα επιβαρύνει περισσότερο

Σε αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα είπε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε για έναν πιο δίκαιο φόρο με παρεμβάσεις και στις αντικειμενικές αξίες.

Ειδικότερα, ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην τηλεόραση της ΕΡΤ, δήλωσε: «Θα εξετάσουμε αλλαγές ώστε ο ΕΝΦΙΑ να καταστεί πιο δίκαιος και πιο αποτελεσματικός», αλλά διευκρίνισε ότι το συνολικό ποσό που θα εισπραχθεί από τον ΕΝΦΙΑ δεν μπορεί να αλλάξει.

Πάντως, δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες αναφορικά με τις αλλαγές που θα επιβληθούν, εξήγησε όμως ότι «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη φάση του σχεδιασμού».

Στο πλαίσιο των συντονισμένων και εντατικών φορολογικών ελέγχων, ο υπουργός προανήγγειλε μέτρα αξιοποίησης του προσωπικού των εφοριών την τουριστική περίοδο.

Οσο για τους ελέγχους στις καταθέσεις του εξωτερικού, ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε ότι έχουν γίνει αρκετά πράγματα. «Βρισκόμαστε στη φάση ελέγχου, πρέπει να συνεχίσουμε» διευκρίνισε εν συνεχεία.

Όσον αφορά στην υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ο κ. Αλεξιάδης επανέλαβε ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση πέραν της 26ης Αυγούστου. Άλλωστε, πρόσθεσε, η υποβολή πηγαίνει καλά, σημειώνοντας ότι έχει οριστικοποιηθεί το 65% των δηλώσεων που αναμένονται.

Για τους συντελεστές του ΦΠΑ που αυξήθηκαν, ο υπουργός είπε ότι από τη συμφωνία με τους δανειστές προκύπτει ότι θα επανεξεταστούν στο τέλος του 2016 για ενδεχόμενη μείωσή τους, εφόσον υπάρξουν πρόσθετα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα