Δεσμεύσεις Ολάντ για φοροελαφρύνσεις αν επιστρέψει η ανάπτυξη

Φοροελαφρύνσεις υποσχέθηκε ο Φρανσουά Ολάντ, με την απαραίτητη προϋπόθεση όμως να επιστρέψει η ανάπτυξη στη Γαλλία το 2016, τη  χρονιά πριν τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

«Αν η ανάπτυξη επιταχυνθεί το 2016, θα επεκτείνουμε κι άλλο (τις φορολογικές ελαφρύνσεις) γιατί ο γαλλικός λαός θα πρέπει να είναι ο πρώτος που θα επωφεληθεί από την πρόοδο που θα έχει επιτευχθεί», τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο Γάλλος πρόεδρος, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Φρανσουά Ολάντ – που αντιμετωπίζει χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας σε μια χώρα με μεγάλη ανεργία- έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για δεύτερη θητεία το 2017 αν δε βελτιωθεί σημαντικά το ποσοστό της ανεργίας, το οποίο έχει «κολλήσει» περίπου στο 10%.

Σύμφωνα με τον οίκο Moody’s, εκτός του προβλήματος στην απασχόληση, η Γαλλία έχει δει την ανάπτυξή της να ανακόπτεται με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι δημοσιονομικοί στόχοι της χώρας για το 2015.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο Γάλλος πρόεδρος αναγνώρισε τις «προσπάθειες» των πολιτών να ανταποκριθούν στις περικοπές λιτότητας το 2012 και 2013: «Μας επέτρεψαν να αποκαταστήσουμε τα δημόσια οικονομικά μας και να ανταποκριθούμε στις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις μας», τόνισε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα