Δεσμεύσεις Ρέντσι για φοροελαφρύνσεις από το 2016

Φοροελαφρύνσεις υποσχέθηκε ο Ματέο Ρέντσι σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, από την επόμενη χρονιά. Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι οι φοροελαφρύνσεις να φθάσουν τα 50 δισ. ευρώ σε ορίζοντα πενταετίας.

Ο Ματέο Ρέντσι μίλησε σε συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος στο Μιλάνο, επισημαίνοντας ότι το «ψαλίδι» στους φόρους δεν επηρεάζει το δημόσιο χρέος της χώρας (ξεπερνά το 120%) και δεν παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωζώνης.

Η ιταλική κυβέρνηση επιδιώκει την κατάργηση του φόρου στην πρώτη κατοικίαΑνάμεσα στις αλλαγές που θα γίνουν είναι η κατάργηση του φόρου στην πρώτη κατοικία, ένα από τα μέτρα που είχαν προκαλέσει την εντονότερη δυσφορία σε ευρύτατα λαϊκά στρώματα της γειτονικής χώρας. Εκτιμάται ότι τα έσοδα στα κρατικά ταμεία από τον συγκεκριμένο φόρο ανέρχονται σε περίπου 4 δισ. ευρώ ετησίως, τα οποία και θα πρέπει να καλυφθούν από ισοδύναμα.

«Η κυβέρνηση προτίθεται από το 2016 να καταστήσει παρελθόν τον φόρο πρώτης κατοικίας. Οι άλλοι το έλεγαν, εμείς το κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, η ιταλική κυβέρνηση προτίθεται να μειώσει από το 2017 τη φορολογία στις επιχειρήσεις και από το 2018 τον φόρο εισόδημάτος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα