Δεσμεύσεις Σκουρλέτη για διάλογο για τη βιώσιμη προοπτική λειτουργίας των Ναυπηγείων

 Συνάντηση με το επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά «Η ΤΡΙΑΙΝΑ» είχε την Δευτέρα ο Πάνος Σκουρλέτης. 

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν στον υπουργό Κοινωνικής Αλλελεγγύης ζητήματα ασφάλισης των εργαζομένων -τόσο στα Ναυπηγεία όσο και στην «Εταιρία Τροχαίου Υλικού» (ΕΤΥΕ)-, θέματα καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών και το αίτημά τους για πλήρη λειτουργία των Ναυπηγείων με όλες τις δραστηριότητες.

Ο υπουργός Εργασίας επισήμανε κατ’ αρχήν ότι πρόκειται για μια στρατηγικού χαρακτήρα βιομηχανική μονάδα και έκανε σαφές στους εργαζόμενους ότι ο πολιτικός προσανατολισμός απέναντι στα θέματα που έθεσαν είναι δεδομένος και σε αντιστοιχία με τις γενικές και ειδικές πολιτικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, πριν από τις εκλογές.

Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα συζητήσει με τους εργαζόμενους για τη βιώσιμη προοπτική λειτουργίας των Ναυπηγείων. Για τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων επαναλαμβάνεται ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, δρομολογούνται σημαντικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τα εργασιακά δικαιώ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα