Δεύτερες σκέψεις κάνει ο Βενιζέλος

Με τις λέξεις παίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε μια τελευταία προσπάθεια να μην αναγκαστεί να αποσύρει την στήριξη του στην κυβέρνηση. Και όλα αυτά την ίδια ώρα που η κοινοβουλευτική του ομάδα με εξαίρεση τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έχει ταχθεί υπέρ της προσφυγής στις κάλπες.

Με λάβρους λόγους κατά του Αντώνη Σαμαρά (στον οποίο έκανε την τιμή να επιλέξει ως πρωθυπουργό όπως ο ίδιος είπε) ο Βαγγέλης Βενιζέλος την ίδια ώρα επεξεργάζεται σενάρια για να αποφύγει τις εκλογές γνωρίζοντας προφανώς πως μια τέτοια εξέλιξη απειλεί να τον στείλει σπίτι του.

Παίζοντας με τις λέξεις, (δεν θέλουμε εκλογές αλλά δεν τις φοβόμαστε ή συζήτηση με την ΕΡΤ ανοιχτή) δείχνει τον δρόμο στον Αντώνη Σαμαρά για μια μεσοβέζικη λύση.

Πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ θέλουν τον Βαγγέλη Βενιζέλο να συνεχίζει κυβερνητικά εφόσον η ΕΡΤ εκπέμψει και πάλι. Αίτημα που όπως όλα δείχνουν θα γίνει και αποδεκτό… Η ΕΡΤ μέχρι την σύσταση της νέας εταιρείας θα συνεχίζει να εκπέμπει πρόγραμμα κονσέρβα. Η πρόταση αυτή έχει ήδη άτυπα τεθεί και αναμένεται να συζητηθεί την Δευτέρα.

Η συμφωνία σκοντάφτει μόνο στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Το ΠΑΣΟΚ όμως σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να βάλει νερό στο κρασί του εφοσον φύγει το μαύρο από την ΕΡΤ. Επιπλέον, η κυβέρνηση προτίθεται να τρέχει πιο γρήγορα τις διαδικασίες οπότε ο νέος οργανισμός να είναι έτοιμος μέσα Ιουλίου.

Την ίδια ώρα στο εσωτερικό της Ιπποκράτους η αναστάτωση είναι έντονη. Μέλη και βουλευτές του κινήματος κυριολεκτικά βράζουν κατά του προέδρου του κατηγορώντας τον ότι κάνει ότι «γουστάρει» όπως χαρακτηριστικά λένε.

«Ακόμα και αν τον εκβιάζει ο Σαμαράς το παιχνίδι πρέπει να τελειώσει εδώ» σημειώνουν και αφήνουν υπονοούμενα για εμπλοκή του προέδρου τους και εκβιαστικά παιχνίδια. Οπως εξηγούν ο Βενιζέλος δεν θέλει να χρεωθεί την «αθώωση» του Γ. Παπακωνσταντίνου (αν πάμε σε εκλογές παραγράφεται το αδίκημα) καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρεώσει και στον ίδιο απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ.

«Δεν είναι απαραίτητο να πάμε σε εκλογές, μπορεί απλά να αλλάξει η κυβέρνηση» ξεκαθαρίζει στέλεχος της Ιπποκράτους.

Εκείνο πάντως που πονοκεφαλιάζει τον Βενιζέλο είναι η στάση του Φώτη Κουβέλη. Αν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιμείνει στις θέσεις του, τότε πολύ πιθανό είναι να αναγκαστεί να ακολουθήσει και ο Β. Βενιζέλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα