Δηλητηρίασαν αρκουδάκι στην Καστοριά

Ακόμα ένα άγριο ζώο, προστέθηκε στην λίστα των θυμάτων καθώς οι άνθρωποι δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν ότι απειλούνται με εξαφάνιση. Ένα μικρό αρκουδάκι έγινε το πρώτο άγριο νεκρό ζώο του 2018, κοντά στο χωριό Αγία Κυριακή στην Καστοριά.

Μόλις βρέθηκε το άτυχο ζώο, η Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς ειδοποίησε την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου ενώ στο σημείο έσπευσε και ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου Καστοριάς. Όταν εξετάστηκε το μικρό αρκουδάκι, δεν έφερε τραύματα στο σώμα του ή κάποιο κάταγμα με αποτέλεσμα οι υποψίες για την αιτία θανάτου του να στρέφονται στην δηλητηρίαση και πιο συγκεκριμένα, σε δηλητηριασμένο δόλωμα.

Όπως επισημαίνει ο Αρκτούρος, η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων είναι παράνομη αλλά δυστυχώς αρκετά συνηθισμένη. Ο σκοπός της πράξης αυτής, είναι η εξόντωση ζώων όπου θεωρούνται, λανθασμένα, επικίνδυνα. Σε αυτή την περίπτωση όμως, η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων είναι επικίνδυνη όχι μόνο για την άγρια ζωή, αλλά και για την ανθρώπινη υγεία.

Όπως γράφει ο Αρκτούρος «Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές, σπάνια και απειλούμενα ζώα, αλλά και κυνηγετικοί και ελληνικοί ποιμενικοί σκύλοι πέφτουν θύματα της παράνομης αυτής πρακτικής».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα