Δηλώνει «παραίτηση» από το πρωτάθλημα!

Την… παραίτησή του από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, «δήλωσε» με την τακτική που ακολούθησε το προηγούμενο διάστημα, ο Παναθηναϊκός, παρουσιάζοντας τραγική ολιγωρία στις κινήσεις του στο μεταγραφικό μέτωπο.

Μπορεί οι «πράσινοι» να έχουν πραγματοποιήσει δύο μεταγραφές, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που δεν έχει ενισχυθεί και τον ΠΑΟΚ, που έχει εντάξει στο δυναμικό του τον Νομπόα, αλλά τα κενά που είχαν οι «πράσινοι» στο ρόστερ τους ήταν πολύ πιο μεγάλα από τους συνδιεκδικητές του στη μάχη του πρωταθλήματος.

Με τους Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολο, ο Παναθηναϊκός έχει καταστρώσει ένα μακροχρόνιο πλάνο, το οποίο επικεντρώνεται από το καλοκαίρι και έπειτα. Αποτέλεσμα της τακτικής αυτής, ήταν να παραγκωνιστούν οι άμεσες ανάγκες της ομάδας και ειδικότερα τα κενά που υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις γραμμές. Η απόκτηση του Στάθη Ταυλαρίδη πρόσφερε μία λύση εμπειρίας στην άμυνα, ενώ στη μεσαία γραμμή οι «πράσινοι» περιμένουν πολλά από τον Σωτήρη Νίνη, ο οποίος απέχει λόγω τραυματισμού το τελευταίο διάστημα.

Ωστόσο, τα κενά του «τριφυλλιού» δεν εντοπίζονταν μόνο σε αυτές τις δύο θέσεις. Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει προβλήματα στα άκρα του, γεγονός που τον καθιστά ανίκανο να αντεπεξέλθει ακόμη και σε μετρίου διαμετρήματος αντιπάλους εκτός έδρας, όπως λόγου χάρη ο Πανιώνιος, στην έδρα του οποίου χάθηκαν δύο ακόμη πολύτιμοι βαθμοί.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει εγκλωβισμένος στις… διαθέσεις του Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός αποτελεί μία σπουδαία μονάδα στην επίθεση των «πράσινων», αλλά όταν η αντίπαλη άμυνα τον εγκλωβίσει, η ομάδα δεν διαθέτει τα άκρα, για να διασπάσει τις γραμμές και να προκαλέσει ρήγματα.

Στο «τριφύλλι» παρασύρθηκαν από την πεντάρα στον Εργοτέλη και θεώρησαν πως έχουν διορθώσει σε ικανό ποσοστό τη λειτουργία της ομάδας, Η προσγείωση στη Νέα Σμύρνη ήταν απότομη, καθώς το «τριφύλλι» έμεινε πίσω οκτώ βαθμούς από την κορυφή και πλέον θεωρείται εξαιρετικά δύσκολοι να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στα άκρα, γεγονός που υποβαθμίστηκε στον σχεδιασμό του μεταγραφικού επιτελείου και μεταφέρθηκε για το καλοκαίρι και την επόμενη περίοδο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα