Δηλώσεις Μίτσελ για Αμπιντάλ

Δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ισπανίας έκανε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ Γκονζάλεθ, σχολιάζοντας την αποχώρηση του Ερίκ Αμπιντάλ από την ενεργό δράση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή των «ερυθρόλευκων»:
«Μας είχε αναφέρει την πιθανότητα να σταματήσει το ποδόσφαιρο πριν από ένα δίμηνο. Υποθέταμε ότι οι λόγοι του θα ήταν είτε οικογενειακοί, είτε προσωπικοί. Σε αυτή την περίπτωση δεν ήταν εύκολο να του αλλάξουμε άποψη και δεν το προσπαθήσαμε.

Δεν είναι μια απλή φυσιογνωμία, είναι ένας σύνθετος χαρακτήρας. Ήταν πολλά χρόνια μέσα στο ποδόσφαιρο, στην πρώτη γραμμή, παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν το είδε ποτέ μονάχα ως επάγγελμα το ποδόσφαιρο. Δεν ήταν ένα χόμπι για τον ίδιο, αλλά κάτι που αντιμετώπιζε από την πρώτη ημέρα πολύ σοβαρά κι έκανε αισθητή την παρουσία του. Το έδειχνε διαρκώς. Ακόμα και με τον τρόπο με το οποίο έρχονταν για την προπόνηση, τη διάθεση που είχε στους αγώνες, τον τρόπο με τον οποίο ζούσε για το ποδόσφαιρο. Ακόμα και τώρα το απολάμβανε κι έμοιαζε με μικρό παιδί! Ήταν φανταστικός.

Αυτό που επαναλαμβάνουμε στους ποδοσφαιριστές είναι πως πρέπει να το διασκεδάζουν και να μην υποφέρουν κάνοντας αυτό το επάγγελμα. Αυτό που κάνουμε είναι για να διασκεδάζουμε κι εμείς και ο κόσμος. Ο Ερίκ το αντιλαμβάνονταν εξαιρετικά αυτό και έδινε το καλύτερο παράδειγμα σε όλους. Ερχόταν πρώτος στην προπόνηση και ήταν πάντα σε υψηλότερο επίπεδο κατά τη διάρκειά της, αντιλαμβάνονταν πάντα την κατάσταση στην ομάδα. Διότι κάποιος άλλος που είχε αντιμετωπίσει μια ανάλογη κατάσταση θα μπορούσε να συμπεριφέρεται εντελώς διαφορετικά. Αυτός, όμως, δεν το έκανε ποτέ! Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην ομάδα ήταν πάντα στο υψηλότερο επίπεδο, όπως έκανε όταν ήταν νεαρός στη Μονακό, στη Λιόν και όπως την εποχή που αγωνίζονταν στην Μπαρτσελόνα και κατέκτησε πολλούς τίτλους.

Πιστεύω ότι είναι σημαντικό αυτός ο τύπος των ποδοσφαιριστών πρέπει να μένουν στο ποδόσφαιρο. Είναι προσωπικότητες που δίνουν πολλά, προσφέρουν και ωφελούν το χώρο, γιατί έχουν να δώσουν πολλά. Άτομα σε επιτελικές θέσεις στο χώρο που έχουν γνώση, που μπορούν να βοηθήσουν με την εμπειρία και τις φιλοδοξίες του και καθημερινά γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να τους εκμεταλλευτούμε όσον το δυνατόν καλύτερα. Κάτι που ισχύει για τον Ερίκ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα