Δημήτρης Πρίφτης για Εθνική

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αρνήθηκε ευγενικά να αναλάβει την Εθνική μας ομάδα του μπάσκετ και η Ομοσπονδία στρέφεται ξανά στον Δημήτρη Πρίφτη.

Ο προπονητής του Άρη ήταν εξ’ αρχής υποψήφιος για τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αλλά είχε ζητήσει να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και μετά να κάνει οποιαδήποτε κουβέντα.

Πλέον φαντάζει ως ο κύριος υποψήφιος για να οδηγήσει την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ (πρώτη φάση στη Φινλανδία) που ξεκινά σε 78 μέρες. Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα, καθώς φέτος αντίστοιχη σημασία με την προετοιμασία έχει και η προεπιλογή, καθώς οι καλαθοσφαιριστές που «χτυπούν» την πόρτα της δωδεκάδας δεν είναι δύο και τρεις, αλλά πολλοί παραπάνω και ο προπονητής που θα αναλάβει πρέπει να σκεφτεί δεκάδες παραμέτρους για να καταλήξει, το κυριότερο τη σωστή ισορροπία του ρόστερ. Επίσης, ο ομοσπονδιακός προπονητής πρέπει να μιλήσει προσωπικά σε 15-20 παίκτες για να διαπιστώσει προθέσεις, μέχρι και να αναλύσει σε ποια θέση σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα