ΔΗΜΑΡ: Τα «καρτέλ της ακρίβειας» δρουν ανενόχλητα

Την ανάγκη για άμεσες διαρθρωτικές εξυγιαντικές παρεμβάσεις στο κύκλωμα παραγωγής και εμπορίας των αγροτικών προϊόντων αναδεικνύει η έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τα οπωροκηπευτικά, σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΗΜΑΡ αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει ολιγωρήσει και πρέπει να δράσει άμεσα, καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, ενώ η κοινωνία δοκιμάζεται, τα «καρτέλ της ακρίβειας» να δρουν ανενόχλητα.

Ακόμη θεωρείται απαραίτητη η μείωση των περιθωρίων κέρδους των χονδρεμπόρων και των λιανεμπόρων, η μείωση του αριθμού των μεσαζόντων, η αύξηση του αριθμού των προϊόντων και της ποσότητας του κάθε προϊόντος που διακινεί ο κάθε χονδρέμπορος και η αντιμετώπιση του φαινομένου των «ελληνοποιήσεων» των αγροτικών προϊόντων.

Επίσης η ΔΗΜΑΡ χαρακτηρίζει απαραίτητη τη λειτουργία δημοπρατηρίων, την προώθηση της συμβολαιακής γεωργίας και τη μείωση του κόστους παραγωγής, με μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, θέσπιση αγροτικού πετρελαίου κίνησης και τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας μέσω των «υγιών συλλογικών μορφών δραστηριοποίησης των παραγωγών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα