Δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης στα Οινόφυτα εξήγγειλε ο Μπακογιάννης

Την δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης στα Οινόφυτα εξήγγειλε ο Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο του 16ου συνεδρίου «Prodexpo».

«Αναλαμβάνω την πρωτοβουλία θεσμικά και θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα επιχειρησιακή, διοικητική, και οικονομική, με σκοπό στο τέλος της θητείας της η βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων να είναι Πρότυπη Βιομηχανική Πόλη χωρίς περιβαλλοντικές συνέπειες. Ένας πόλος μεγάλης τοπικής, αλλά και εθνικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης» ανέφερε συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, η χρηματοδότηση του Επιχειρηματικού Πάρκου θα προέλθει από ίδια συμμετοχή των ιδιοκτητών ακινήτων στην περιοχή και των συμμετεχόντων στο φορέα υλοποίησης, από κονδύλια του ΕΣΠΑ και από δανεισμό. Η Περιφέρεια Στεράς Ελλάδας θα αναλάβει την υλοποίηση της πρώτης φάσης του έργου που είναι η εκπόνηση της μελέτης και η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης αναγνώρισης της περιοχής ως Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης και παράλληλα θα ηγηθεί της δημιουργίας του φορέα υλοποίησης.

Η ανάπτυξη σχεδιάζεται να υλοποιηθεί σε περιοχή που είναι περίπου 8 – 10 χιλιάδες στρέμματα και σήμερα δεν διαθέτει ούτε βασικές υποδομές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα